Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Inbraak in auto

Twee verdachten aangehouden

Wierden

Door een getuige werd op vrijdag 21 januari omstreeks 03.50 uur gemeld dat er in de omgeving van de Kruissteenweg twee mannen zich verdacht ophielden bij geparkeerde auto's. De getuige zou zelf achter een verdachte aan hebben gerend. De omgeving werd ruim afgezet en even later ziet een surveillance-eenheid een auto rijden met daarin twee mannen. De auto wordt aan de kant gezet en de mannen voldoen aan het opgegeven signalement. Eén van de mannen is kennelijk nog niet voldoende hersteld van een korte inspanning, want hij zit te hijgen in de auto. De beide mannen, afkomstig uit Polen en 30 en 32 jaar oud zijn aangehouden. Bij een onderzoek in de omgeving werd een auto, eigendom van een 45 jarige Wierdenaar aangetroffen, waar de autoradio uit was verwijderd. De eigenaar had de radio al teruggevonden in een tuin. De verdachten zijn in verzekering gesteld en een ander onderzoek volgt. Ook de Duitse politie heeft belangstelling voor de beide verdachten in verband met inbraken in auto's in de omgeving van Lingen. (05-008997)

Inbraak in woning

Bankpassen weggenomen en daarna gepind

Almelo

In de nacht van dinsdag op woensdag 19 januari werd er ingebroken in een woning aan de Palestrinastraat te Almelo. De bewoner, een 41 jarige Almeloer deed hiervan aangifte. De inbreker is mogelijk door hengelen de woning binnengekomen. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen met als inhoud o.a. een bankpas. Met deze pas werd in de loop van de woensdag voor een bedrag van enige honderden Euro's gepind. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. (05-008603)

Inbraak in woning

Inbreker heeft voorkeur voor kristallen beeldjes

Almelo

Donderdag 20 januari, omstreeks 09.00 uur ontdekte een 58 jarige bewoonster van een woning aan de Violierstraat dat er die nacht was ingebroken. De achterdeur was opengebroken en uit de woning waren weggenomen enige tientallen kristallen beeldjes en een plasma televisie. De schade bedraagt duizenden Euro's. De politie stelt een nader onderzoek in. (05-008643)

Diefstal jas

Door goed signalement verdacht opgepakt

Almelo

Op vrijdag 21 januari omstreeks 00.00 uur geeft een getuige door dat een man een jas had weggenomen uit een café aan het Marktplein. De man was weggelopen en droeg de jas onder zijn eigen jas. Er werd een signalement opgegeven en surveillerende agenten zien de man lopen op de Egbert Gorterstraat. De man , een 24 jarige Almeloer werd aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. De jas is eigendom van een 20 jarige Almeloer. (05-008963)

Vernieling fietsen

Twee minderjarige jongens aangehouden

Almelo

Door getuigen wordt op donderdag 20 januari omstreeks 20.10 uur gemeld dat twee jongens vernielingen plegen aan fietsen die gestald staan aan de voorzijde van het station aan het Stationsplein. De jongens worden aangetroffen aan de achter4zijde van het station en worden aangehouden. De verdachten, twee Almeloers van 13 en 14 jaar hebben bekend een aantal achterlichten te hebben vernield. De ouders zijn hiervan in kennis gesteld en de jongens zullen worden doorverwezen naar het Halt-bureau. (05-008902)

Hennepkwekerij

Ruim 200 plantjes in beslaggenomen

Almelo

Na een onderzoek door de politie kwam vast te staan dat er een hennepkwekerij aanwezig zou zijn in een woning aan de Vijverhof. Op donderdag 20 januari werd een onderzoek in de woning ingesteld en werden op de zolder 225 plantjes aangetroffen. De electrameter is voor nader onderzoek meegenomen. De plantjes en de apparatuur zijn inmiddels vernietigd. Tegen de eigenaar, een 49 jarige Almelose zal proces verbaal worden opgemaakt. (05-098845)

Overtreding Algemene politieverordening

Twee verdachten drinken alcohol op straat

Rijssen

Door meerdere mensen werd op donderdag 20 januari melding gemaakt van onregelmatigheden in de omgeving van de Walstraat in Rijssen. Er vonden meerdere kleine opstootjes plaats en er hing een broeierige sfeer. Een drietal jongeren die zich vervelend gedroegen zijn verwijderd. Tijdens de surveillance zien agenten omstreeks 20.50 uur twee Rijssenaren van resp. 15 en 16 jaar die beiden met een flesje bier over de Walstraat lopen. Beide jongens kregen een bekeuring van resp. 23 en 45 Euro. De ouders zijn hierover in kennis gesteld. (05-008943)

Verkeerstoezicht

Leden biketeam actief in centrum

Almelo

Tijdens het koopavond toezicht in het centrum van Almelo op donderdag 20 januari werden diverse verkeersovertredingen geconstateerd. O.a. werden zes fietsers bekeurd in het voetgangersgebied, tien fietsers voor het niet voeren van verlichting, niet dragen van een helm. Ook hebben de bikers veel bemoeienissen gehad met de vernielingen van de fietsen bij het station. In het centrum hielden zich ook groepen jongeren op die overlast veroorzaakten ten opzichte van het winkelend publiek. Hier is de nodige toezicht op gehouden. (05-008901)

Aanrijding met letsel

Motorrijder breekt kaak

Enschede

Donderdag omstreeks 23.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Broekheurnering ter hoogte van het Oosterveld. Een 20 jarige bestuurder (Enschede) van een personenauto, die vanaf het Oosterveld de Broekheurnering op wilde rijden verleende geen voorrang aan een 41 jarige motorrijder (Enschede). De motorrijder kwam ten val en werd naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had o.a. een gebroken kaak. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de verzekering van de auto. Deze stond als niet verzekerd bekend, maar de eigenaar verklaarde wel verzekerd te zijn. (05-008961)

Rijden onder invloed

Bestuurder blaast 1,4 promille

Enschede

Tijdens een controle op donderdag 20 januari omstreeks 12.35 uur treffen agenten een 42 jarige bestuurder van een personenauto aan op de Ohmstraat. Zowel de bestuurder als zijn passagier droegen geen gordel. De agenten willen de beide personen controlen, maar zij zien kans te ontkomen. De agenten posten bij de auto en even later komt de bestuurder uit een woning. Hij probeert aan de aanhouding te ontkomen, maar wordt na een korte achtervolging aangehouden. De man bleek onder invloed. Hij blies 1,4 promille. De man is ook niet in het bezit van een rijbewijs, en hij was niet in het bezit van identiteitspapieren. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (05-008678)

Rijden onder invloed

Zowel praten als lopen gaat niet door alcoholgebruik

Enschede

Via een getuige wordt op vrijdag 21 januari omstreeks 04.30 uur gemeld dat een bestuurder van een personenauto zodanig gebruik van de weg maakt dat hij onder invloed moet zijn. Agenten worden naar de auto geloodst en zien dat de man, een 30 jarige Enschedeer, op de Zuid Esmarkerrondweg slingert van links naar rechts. Hij wordt aan de kant gezet en de bestuurder was amper in staat te praten. Ook is hij zeer onvast ter been. De blaasproef levert een resultaat op van 2,15 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt pv opgemaakt. (05-00900)

Diefstal auto

Tijdens zwemmen auto gestolen

Enschede

Op donderdag 20 januari tussen 22.00 en 23.00 uur werd een witte bestelwagen van een 18 jarige Enschedeer gestolen vanaf de parkeerplaats aan de Park de Kotten. De auto was aan de zijkant voorzien van reclame. De sleutels van de auto zijn uit een jas gehaald, die in de kleedkamer van het zwembad hing. Later in de nacht werd de auto aangetroffen door de politie in Noord Brabant. Na een wilde achtervolging, waarbij o.a. een politieauto van de weg werd gedrukt kwam de verdachte to stilstand tegen een boom. Hij wist te ontkomen. De auto is voor technisch onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Breda. De auto werd zwaar beschadigd. (05-008973)

Hennepkwekerij

Ruim vijfhonderd plantjes in beslaggenomen

Enschede

Donderdagmorgen 20 januari werd een onderzoek in een woning gesteld aan de Rembrandtlaan te Enschede. Het vermoeden bestond dat in de woning een hennepkwekerij zou zijn. Ook was vanaf het raam een sterke hennepgeur waar te nemen. In de woning werd inderdaad een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 550 planten. Deze zijn in beslaggenomen en vernietigd. Tegen de eigenaar zal proces verbaal opgemaakt worden. (05-007049)

Verlichting vaak niet in orde

Verkeerscontrole gehouden

Denekamp

Donderdag 20 januari is een verkeerscontrole gehouden aan de Nordhornsestraat. Resultaat in aantallen processen verbaal: 13 x verlichting niet in orde, 6 x ter zake een gesloten verklaring, en verder de nodige PV's voor een te hoge snelheid, geen gordel dragen en andere overtredingen. (05-002756)

Woninginbraak

Sieraden vermist

Borne

Bewoners aan de Reigershof verlieten donderdag 20 januari omstreeks 16.00 uur hun huis. Toen zij om 20.00 uur terugkwamen ontdekten ze dat er was ingebroken en dat daarbij sierden zijn meegenomen. Het totale schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in. (05-008917)

Betrapt met detector

Proces verbaal opgemaakt

Borne

Tijdens een controle bleek dat een 25 jarige automobilist uit Fleringen met een radar-detector rondreed. Hij heeft hiervoor een proces verbaal gekregen. Verder bleek ook de APK van de auto verlopen en ook daarvoor krijgt hij een bon. (05-008828)

Diefstal uit woning

Diverse goederen vermist

Hengelo

Een bewoner van een woning aan de Jeroen Boschstraat ontdekte op donderdag 20 januari omstreeks 21.00 uur dat een inbreker in zijn huis was geweest. Het moet zijn gebeurd tussen 20.00 en 21.00 uur . De dader kwam de woning binnen door een thermopane ruit te vernielen en hij doorzocht vervolgens het hele huis. Vermist worden onder andere een TV, DVD-speler satelliet -ontvanger. "-ontvanger. De politie stelt een onderzoek in. (05-008950)

Mishandeling op staat

Politie zoekt getuigen

Losser

Donderdag 20 januari is omstreeks 11.25 uur een 22-jarige inwoner uit Oldenzaal mishandelt. Hij liep op de Sint Maartenstraat toen van achteren tegen de grond werd gewerkt door een man. Deze man sloeg en schopte het slachtoffer, waarbij het slachtoffer op zijn hoofd, gezicht en armen werd geraakt. Tijdens de gebeurtenis reed er een auto voorbij die claxonneerde. Hierop staakte de verdachte de mishandeling en maakte zich uit de voeten. De verdachte was een vage kennis van het slachtoffer en op basis van het signalement is op donderdag omstreeks 15.15 uur de verdachte, een 22 jarige Enschedeer aangehouden.De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de bestuurder van de personenauto die claxonneerde. De verdachte is in verzekering gesteld. (05-008633)

Brandstichting

Otto's en kerstbomen in brand gestoken

Hengelo

In de nacht van woensdag op donderdag 20 januari werden 3 otto's en kerstbomen in brand gestoken in de Robert Stolzstraat (3x) te Hengelo. Door de eigenaren wordt aangegeven dat dit heeft plaats gevonden tussen 04.00 en 05.00 uur. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die meer over de verdachte(n) kunnen vertellen. (05-008750)

Aanrijding met letsel

Bestuurder van personenauto rijdt door

Almelo

Donderdagmorgen 20 januari omstreeks 11.40 uur reed een 16 jarige bromfietser (Vriezenveen) over de Aalderinkssingel te Almelo in de richting van de Wierdensestraat. Ter hoogte van deze weg met de Cesar Franckstraat reed een bestuurder van een personenauto rechtsaf de C. Franckstraat in. Deze bestuurder verleende geen voorrang aan de 16 jarige bromfietser. De bromfietsbestuurder moest krachtig remmen en week uit, waarbij hij tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Zijn bromfiets werd beschadigd en hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De bestuurder van de auto reed door, zonder dat zijn identiteit bekend is geworden. Het slachtoffer heeft o.a. een scheurtje in zijn neusbeen. (05-008768)

Opgeven valse naam

Jongen wil bekeuring voorkomen

Almelo

Door leden van het biketeam van Almelo werd op donderdag 20 januari omstreeks 21.10 uur op de Bornerbroeksestraat een verdachte bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Hij gaf een naam op die niet erg overtuigend overkwam op de agenten. Hij verklaarde niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs. In verband met de vaststelling van zijn identiteit werd de verdachte aangehouden. Aan het bureau bleek hij, een 16 jarige Almeloer, toch in het bezit van een paspoort. Hij wilde voorkomen dat hij een bekeuring kreeg. Nu heeft hij een bekeuring van in totaal E 120,- voor de ontbrekende verlichting en de valse naam. (05-008914)

Verkeerscontrole

29 Bekeuringen uitgereikt

Denekamp

Tijdens een algehele verkeerscontrole op diverse locaties in Denekamp werden in totaal 29 bekeuringen uitgedeeld aan o.a. het fietsen zonder verlichting (13x), rijden in strijd met een gesloten verklaring (6x),overschrijden van de snelheid, rijden zonder gordel (2x), parkeerverbod (2x) geen rijbewijs of identiteitsbewijs een gladde band en een foutieve losbreekinrichting van een aanhanger. (05-008811)

Naam Harrie Holslag: 053-4555588


---- --