Politie Gelderland-Midden

Arnhem - fietser aangereden en gewond

Publicatiedatum: 21-01-2005

Een 22-jarige fietser uit Arnhem is donderdagavond gewond geraakt nadat hij op het Willemsplein was aangereden door een taxi. De taxi, bestuurd door een 39-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, wilde rond half acht vanaf de Oude Stationsstraat het Willemsplein oprijden. Daarbij moest hij net fietspad oversteken. Bij het oprijden zag hij de van rechts komende fietser over het hoofd. De fietser botste tegen de taxi en liep daarbij vermoedelijk een hersenschudding op. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in zijn woonplaats. Beide betrokken zijn gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij de taxibestuurder bleek daar geen sprake van. Volgens de politie had de fietser echter wel gedronken. Een bloedproef moet uitsluitsel geven of er sprake was van strafbaar drankgebruik.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 21-01-2005

Bij winkeldiefstallen in de stad heeft de politie donderdag vijf personen aangehouden. Op de Hanzestraat werd een twaalfjarige Arnhemse jongen aangehouden nadat hij door winkelpersoneel was betrapt op diefstal van snoepgoed. Een 35-jarige vrouw uit Den Haag werd door winkelpersoneel van een zaak aan de Velperbuitensingel betrapt op diefstal van huishoudelijke artikelen. De vrouw werd aan de politie overgedragen en kreeg later een dagvaarding. Op de Steenstraat hield de politie een vijftienjarig meisje aan nadat ze door winkelpersoneel was betrapt op diefstal van een aansteker. Datzelfde gebeurde met een 50-jarige Arnhemse vrouw, die op de Spijkerlaan betrapt was op diefstal van levensmiddelen. De vrouw kreeg een boete van 125 euro. Een 32-jarige Arnhemmer werd op de Ketelstraat aangehouden nadat hij door beveiligingsmedewerkers was betrapt op diefstal van kleding uit een warenhuis. De man zette het op een lopen waarbij de beveiligingsmedewerkers de achtervolging inzetten. Een toevallig passerende politiesurveillance was daar getuige van en wist de man aan te houden. De Arnhemmer bleek ook een geringe hoeveelheid (hard)drugs bij zich te hebben en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 21-01-2005

Bij drie snelheidscontroles in Arnhem zijn donderdag ruim 300 hardrijders geflitst. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde op de Bosweg, Deelenseweg en Zijpendaalsweg. Een overzicht:

- Tussen 15.00 en 17.15 uur werd gecontroleerd op de Bosweg, binnen de bebouwde kom. Van de 820 passanten reden er 214 harder dan de maximumsnelheid van 50 km/u. De meeste overtreders (125) zaten in de categorie overschrijdingen van 10 t/m 20 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u.

- Op de Deelenseweg werden 43 snelheidsovertredingen geconstateerd. Het VHT controleerde daar tussen 15.20 en 21.10 uur 880 passanten. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u, terwijl op die weg niet harder gereden mag worden dan 80.

- Het aantal overtredingen op de Zijpendaalseweg was 47. Van ruim 540 passanten werd tussen 17.25 en 21.10 uur de snelheid gecontroleerd. Hier werd een hoogst gemeten snelheid genoteerd van 94 km/u, terwijl op deze weg niet harder gereden mag worden dan 50.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---