AXA Verzekeringen

AXA en CED tekenen intentieverklaring overgang expertisewerkzaamheden 21 januari 2005

AXA en CED hebben een intentieverklaring ondertekend die op korte termijn moet uitmonden in de overgang van de (auto)expertisedienst van AXA. De intentieverklaring voorziet er ook in dat uitvoering van de expertise op het gebied van brand- en aansprakelijkheid bij CED wordt ondergebracht. Het voorgenomen besluit wordt ten uitvoering gebracht onder voorbehoud van advies van inspraakorganen. Met vakorganisaties zijn afspraken gepland.

Algemeen directeur AXA Schade, Herman van Hemsbergen: "Wij zijn tot dit voorgenomen besluit gekomen uit efficiencyoogpunt. Vervolgens hebben twee zaken zwaar gewogen: de toekomst van het betrokken personeel van de afdeling Expertise (auto) en het serviceniveau richting onze (gevolmachtigde) intermediairs en klanten. De keuze voor CED is dan gemakkelijk te verklaren. De medewerkers van de afdeling Expertise gaan van rechtswege over naar CED. CED is marktleider in Nederland en CED biedt door de hoge graad van automatisering een zeer goede service, waardoor efficiënt en transparant werken - in het voordeel van alle betrokkenen - een feit is."

Johan Waaijer, directeur CED Holding: "AXA speelt hiermee goed in op ontwikkelingen in de markt. Als geen ander zijn wij in staat de activiteiten goed uit te voeren en over te nemen. Ik ben blij te kunnen zeggen dat hierdoor een win-win-situatie ontstaat voor elke betrokken partij."