Gemeente Bodegraven

Tijdelijke afsluiting Europaweg
Inmiddels is gestart met de voorbereidingswerkzaamheden voor het ophogen van de rijbaan op de Europaweg, gelegen tussen de rotonde aan de Goudseweg en de kruising met de Beneluxweg. De rijbaan wordt gemiddeld 50 centimeter opgehoogd.

Dit weggedeelte is hevig verzakt en ligt onder het overstortpeil van de riolering. Het staat daarom bij hevige regenval zodanig onder water dat het verkeer ernstig wordt gehinderd de gemeente de weg moet afsluiten voor doorgaand verkeer.

Het bestaande asfaltpakket wordt verwijderd tot de bestaande fundering. Boven de bestaande fundering zal een nieuwe funderingslaag van lichte materialen worden aangebracht. Op deze nieuwe fundering zal een nieuwe asfaltverharding worden aangebracht van 17 cm. De stalen lichtmasten aan dit weggedeelte worden vervangen door aluminium lichtmasten en er zal een nieuwe openbare verlichtingskabel worden aangelegd.

De werkzaamheden zullen ongeveer 5 weken duren. Weersomstandigheden kunnen hier invloed op hebben. Gedurende bovengenoemde werkzaamheden zal een omleidingsroute worden ingesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T.H. Hogervorst, projectleider bij de afdeling Infrastructuur, tel. (0172) 630 300.