Gemeente Hilversum

Ontwerp-bestemmingsplan Noordwestelijk Villagebied Het Noordwestelijk Villagebied krijgt een nieuw bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan komt er omdat het gebied een beschermd stadsgezicht wordt. Met dit nieuwe bestemmingsplan worden de hoge stedenbouwkundige, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied beter beschermd. In het plan is onder meer opgenomen dat er alleen nog met een speciale vergunning gesloopt kan worden en er gelden strenge regels voor de verbouwing van Monumenten

Het ontwerp-bestemmingsplan is nogal gewijzigd ten opzichte van het voorontwerp. Dit komt door de vele inspraakreacties die op het voorontwerp zijn ontvangen. Het ontwerp-bestemmingsplan inclusief plankaarten, voorschriften en toelichting staan nu ook elders op deze site. U kunt op adres zoeken naar de bestemming per perceel. Door op de plankaart te klikken komt u vanzelf bij de juiste voorschriften.

Daarnaast ligt het bestemmingsplan ter inzage in de burgerleeszaal van het raadhuis en bij de receptie van de Dienst Stadsontwikkeling. Van 14 januari 2005 tot en met 10 februari 2005 kunnen schriftelijk bezwaren (zienswijzen) worden ingediend bij de gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM, Hilversum.