Amsterdam RAI

Nieuwe initiatieven slaan aan

POSITIEVE REACTIES NA ARBO EN PERSONEEL EN ORGANISATIE

De vakbeurzen ARBO 2005 en Personeel en Organisatie 2005 zijn goed verlopen. Beide evenementen werden op 19 en 20 januari in Amsterdam RAI gehouden en trokken in totaal 8.466 bezoekers. Gedurende twee dagen gaven ARBO en Personeel en Organisatie de beursbezoeker inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden en human resources.

Met circa 240 exposanten, diverse workshops, presentaties en een uitgebreid seminarprogramma stonden de vakbeurzen ARBO en Personeel en Organisatie ook dit jaar weer garant voor optimale kennisuitwisseling en oriëntatie op het gebied van nieuwe producten en diensten.

Nieuwe initiatieven
De reacties van zowel exposanten als bezoekers van beide vakbeurzen zijn positief. Product Manager Quirine Boellaard van Amsterdam RAI: Uiteraard moeten we de bezoekers- en exposantenonderzoeken nog even afwachten voor een compleet beeld, maar we hebben al veel enthousiaste signalen ontvangen. Het was druk en geanimeerd op de beursvloer en exposanten hebben over het algemeen goede zaken kunnen doen. Nieuwe initiatieven als het FAQ Plaza op ARBO, waar bezoekers in contact konden treden met beroepsverenigingen en andere organisaties op het gebied van certificatie, wet- en regelgeving, werden goed ontvangen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Kluwer Nieuws Studio op Personeel en Organisatie, waar inspirerende discussies en interviews werden gehouden onder leiding van Karel van de Graaf en professor Rob Vinke. Door de unieke samenwerking met Kluwer hebben we ook dit jaar weer een hoogwaardig evenement voor onze bezoekers kunnen realiseren.

ARBO Innovation Award 2005
De ARBO Innovation Award, die voor de tweede maal werd uitgereikt, ging naar de firma TAWI B.V. voor het product Liftmates Solo Lift. De Solo Lift maakt het snel en ergonomisch pakken, tillen en verplaatsen van kartonnen dozen mogelijk. De vakjury koos voor dit product vanwege de grote toegevoegde waarde bij de oplossing van til-problematiek. De ARBO Innovation Award is een onderscheiding voor opvallende innovatieve producten, diensten of concepten voor de arbo-branche.

Meer informatie over ARBO en Personeel en Organisatie is te vinden op de website www.arbo-rai.nl en www.personeel-organisatie.org.

Amsterdam, 21 januari 2005

Noot voor de redactie /