Politie Gelderland-Midden

Unit Noord; politie rolt hennepplantage op

Publicatiedatum: 21-01-2005

De politie in de unit Noord heeft vrijdag 21 januari op 6 locaties in Nijkerk, Zwartebroek, Barneveld en Voorthuizen onderzoek gedaan naar de vermeende aanwezigheid van hennepplantages. Daarbij is alleen in Zwartebroek feitelijk een plantage opgerold. Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.

In Zwartebroek zijn 235 moederplanten opgeruimd, ruim 1000 stekjes en nog eens 265 gewone planten. De randapparatuur van de plantage is in beslag genomen. Van diefstal van stroom bleek geen sprake te zijn, hoewel de elektrische installatie zodanig was opgebouwd dat medewerkers van het energiebedrijf spraken van een zeer gevaarlijke situatie.

Nieuw beleid
Het onderzoek was een gevolg van informatie die de politie uit eigen onderzoeken had verzameld, tips via de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' en waarnemingen van gebiedsagenten. Met een zekere regelmaat zullen soortgelijke acties worden herhaald, waarbij de politie nieuw beleid toepast. Daarbij wordt een bedrijf ingehuurd om onder toezicht van de politie de plantage op te ruimen. Hierdoor kunnen andere agenten met andere taken aan de slag. In de Nieuwsbrief van de politie die vandaag is verspreid, wordt een toelichting op dit nieuwe beleid gegeven.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688221

---