Politie Limburg-Zuid

Illegale sigaretten en softdrugs aangetroffen in eetcafé

Maastricht 21-01-2005 - De politie en douane hebben donderdagavond 20 januari 2005 omstreeks 21.00 uur bij een onderzoek in een aan de Statensingel in Maastricht gelegen eetcafé een partij illegale rookwaar en een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Twee klanten, de eigenaren van het eetcafé evenals een werknemer werden aangehouden en ingesloten.

De politie beschikte over informatie dat vanuit het café softdrugs werden verkocht en stelde gisteravond een onderzoek in. In het café en in de kelder werd een aanzienlijke hoeveelheid illegale uit het buitenland afkomstige- rookwaar aangetroffen met een waarde van enkele duizenden euros. Verder trof de politie ruim 50 joints, twee plakken hasj en een kleine zak met wiet aan evenals een geldbedrag van ruim vijfduizend euro. Al deze spullen werden in beslag genomen. De douane stelt een onderzoek in naar de herkomst van de rookwaar.

In de loop van gisteravond werden de klanten, twee uit Maastricht afkomstige mannen in de leeftijd van 46 en 44 jaar, weer in vrijheid gesteld.
De werknemer (31) en de eigenaars van het café (een 43 jarige vrouw en een 60-jarige man) werden in het balans van het onderzoek ingesloten in het politiebureau.