Gemeente Oss


21/1/2005 - Project BuurtwerkT Berghem gaat verder

Vanwege het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer het project BuurtwerkT in Berghem opgestart. Naar aanleiding van het dorpsplan Berghem is in 2003 een start gemaakt met het pilotproject BuurtwerkT. Uit het dorpsplan is namelijk gebleken dat het daadwerkelijk betrekken van bewoners bij hun eigen woon- en leefomgeving een belangrijk uitgangspunt is. Niet alleen met ideeën maar ook door zelfwerkzaamheid.

Succesvolle projecten
Vorig jaar zijn er projecten, zoals het opknappen van het plantsoen op de hoek Molenweg/Veldstraat, het opknappen van het speelterreintje in de M.L. Kingstraat en het ophangen van vlaggenhaken op de route van de Bergse Wielerronde, met succes uitgevoerd. Ook dit jaar kunnen weer voorstellen ingediend worden van soortgelijke projecten.

Voorwaarden
Uiteraard zijn er wel enkele voorwaarden waar het voorstel aan moet voldoen:

* Voorstellen moeten worden ingediend door een bewonersgroep, buurt- of wijkverenging.

* Er moet nadrukkelijk een actieve bijdrage vanuit de bewoners aan het project zijn.

* Er moet voor de maatregel aantoonbaar draagvlak zijn in de buurt.
* Voorstellen mogen niet haaks staan op het gemeentelijk beleid.
* Belangrijk is ook dat er geen onveilige situatie ontstaat. Ook wordt bij de beoordeling van het voorstel gekeken naar de kosten van het project. Momenteel gaat de gemeente ervan uit dat er tien projecten met een bedrag van 3.000,- uitgevoerd kunnen gaan worden.

Indienen
U kunt uiterlijk tot 9 februari 2005 projectvoorstel(len) indienen door middel van bijgevoegd formulier en een lijst met handtekeningen van bewoners die mee doen. U kunt het formulier sturen naar het college van B&W, postbus 5, 5340 BA Oss.

Vragen
Indien er vragen zijn over een voorstel of wanneer er ondersteuning nodig is bij het opstellen van een voorstel dan kan de medewerkster gebiedsbeheer, Nina van Schagen, u helpen, telefoon 629 984.