Ingezonden persbericht


Verslingerd aan Nijmegen

BASISSCHOLEN VERSLINGERD AAN NIJMEGEN

De Oudste stad van Nederland viert feest en ook de basisscholen vieren mee. Als onderdeel van de wijkenfestivals die eind maart van start gaan roept Nijmegen 2000 jaar de scholen op om hun plein/school in de week van het festival te versieren. De Gelderlander volgt de versiering op de voet en de best versierde school wint aan het einde van het jaar een leuke prijs.

Deze week nog krijgen alle Nijmeegse basisscholen een brief met daarin de oproep om na te denken over een ludieke manier om de school in de week van het wijkenfestival te versieren. Het wijkenfestival is onderdeel van Nijmegen 2000 jaar en strijkt in de maanden maart tot en met september neer in de verschillende wijken. Ter plekke speelt zich een week lang een programma af met een aantal vaste elementen zoals een theatervoorstelling, een wijkenkrant en een debatavond georganiseerd i.s.m. de Gelderlander, een straatvoetbaltoernooi, een skateclinic en een vertelfestival. Het programma wordt in elk stadsdeel aangevuld door specifieke wijkactiviteiten georganiseerd door de bewoners zelf.

Het motto van Nijmegen 2000 jaar is "verslingerd aan Nijmegen". De slinger staat symbool voor feest, verjaardag en jubilea. De slinger zet de feestelijke toon, fleurt op en verbindt. Objecten en ruimtes, maar vooral mensen met mensen en wijken met wijken. Al 2000 jaar zijn mensen verslingerd zijn aan Nijmegen. Verslingerd aan de stad, aan de Waal, aan de rijke geschiedenis, aan de Romeinen, aan Mariken, aan Keizer Karel, aan elkaar. Om dit te visualiseren dagen we alle basisscholen van Nijmegen uit om tijdens het wijkenfestival de schoolpleinen versieren. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte slingers en raamversiering.

Op dit moment wordt een kundige jury samengesteld. De de best versierde school krijgt uiteraard een leuke prijs. Ook De Gelderlander zal extra aandacht besteden aan de best versierde scholen.