Gemeente Roggel en Neer


01/02/2005
Vijf jubilarissen gehuldigd bij brandweerkorps Roggel en Neer

Dat het met de betrokkenheid en loyaliteit bij de vrijwillige brandweer in onze gemeente wel goed zit, werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van het brandweerkorps Roggel en Neer weer eens overduidelijk. Maar liefst vijf jubilarissen werden vrijdag 21 januari in het zonnetje gezet. Peter van Nieuwenhoven, Hans Hendrix, Geert Vossen en Peter Coenen vierden allen hun 12,5-jarig dienstverband. Dré Peeters vierde zelfs zijn 20-jarig jubileum. De brandweermannen ontvingen voor hun trouwe inzet voor de gemeente en haar burgers de bijbehorende brandweeronderscheidingen van de gemeente Roggel en Neer. Burgemeester Peeters, geflankeerd door korpscommandant Luc Valent, speldde hen het eremetaal op.

Peter van Nieuwenhoven (12,5- jarig jubileum):
In dienst getreden met ingang van 1 september 1991. Vervolgens heeft hij de opleidingen tot hoofdbrandwacht gevolgd, waarna hij per 1 september 2001 is benoemd in de functie van bevelvoerder. Momenteel volgt Van Nieuwenhoven naast zijn agrarische bedrijf de cursus brandmeester. De jubilaris maakt onderdeel uit van de brandweerstaf.

Hans Hendrix (12,5- jarig jubileum):
In het dagelijkse leven werkzaam bij DSM te Geleen. Ook Hendrix is op
1 september 1991 in dienst van de brandweer getreden. Hij komt uit een echt "brandweernest" gelegen aan de Heverstraat. Vooral het hulpverlenende aspect spreekt hem enorm aan. Per 1 juli 2000 is Hans Hendrix operationeel als bevelvoerder. Ook maakt hij onderdeel uit van de brandweerstaf.

Geert Vossen (12,5- jarig jubileum):
In dienst bij de brandweer sinds 1 september 1991. Geert Vossen is in het dagelijkse leven medewerker Civiele techniek bij de gemeente. Per
1 september 2001 is hij als bevelvoerder in dienst en behoort tot de brandweerstaf. Momenteel volgt hij de opleiding brandmeester.

Peter Coenen (12,5- jarig jubileum):
Ook Peter Coenen is van de lichting 1 september 1991. Als lid van de "onderhoudsploeg" is hij vaak op de kazerne te vinden voor het dagelijks onderhoud aan voertuigen, brandweermaterialen en ademluchtapparatuur. Peter Coenen functioneert als hoofdbrandwacht binnen het korps, waarbij de positie van chauffeur/pompbediener hem op het lijf geschreven is.

Dré Peeters (20-jarig jubileum):
Dré Peeters is van de lichting waarin brandwacht 2e-klasse nog werd gedoceerd. Hij is in dienst bij de brandweer sinds 1 januari 1985. In de schaatssport wordt gesproken over sprinters en all-rounders. Dre kan worden gekarakteriseerd als "super" all-rounder. Op alle posities binnen het brandweerveld van chauffeur tot waterploeg is brandweerman Peeters in zijn element. Als hij het zelf mag zeggen, wordt hij het liefst als chauffeur ingezet. Samen met Hans Hendrix heeft hij vele jaren een uitmuntende "aanvalsploeg" tijdens de wedstrijden gevormd.