Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Evenementenagenda Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, eerste helft 2005.

Vrijwel ieder weekend zijn er in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bijzondere activiteiten te beleven. Tenzij anders vermeld, zijn deze activiteiten gratis voor de bezoekers van de Aviodrome. Onderstaande lijst is onder voorbehoud en niet volledig. Op de internetsite www.aviodrome.nl zijn aanvullingen en eventuele wijzigingen te vinden.

15 t/m 30 januari 2005
Aviodrome Filmfestival
Tijdens deze speciale filmmaand kunt u in het grootbeeld-filmtheater van de Aviodrome genieten van speciale historische luchtvaartfilms. Deze films 'uit de oude doos' worden afgewisseld door de luchtvaartfilms die normaliter in het theater gedraaid voor de bezoekers worden.

29/30 januari 2005
Workshop luchtvaartschilderen
Onder begeleiding van ervaren luchtvaartschilders kunt u diverse Workshops Vliegtuigtuigschilderen volgen. Wij zorgen voor de toestellen die u kunt schilderen, u hoeft alleen maar uw inspiratie en schilderspullen mee te nemen. Heeft u geen schilderspullen, dan kunt u tegen een kleine vergoeding de benodigdheden ter plaatse gebruiken.

5 t/m 20 februari 2005
Open vliegtuigdagen en voorjaarsvakantie-activiteiten Neem eens een kijkje in de cockpit van een historisch toestel! Tijdens de gehele voorjaarsvakantie stelt de Aviodrome enkele cockpits open die normaal gesloten zijn. De cockpits die te bewonderen zijn, zijn onder andere de volgende: Hawker Hunter, de Havilland Dove, DC-4 Skymaster, Fokker F27 'Friendship', Sikorsky S55 helikopter. Voor kinderen is het mogelijk de speciale 'open cockpit'-rondleiding te volgen en bij elke cockpit hun eigen stempelkaart te laten afstempelen. Tevens vinden onder begeleiding diverse knutselactiviteiten plaats in onze speciale kinderhoek.

12/13 februari 2005
Luchtvaarttheater
Laat u meevoeren door de Storyteller...het is mogelijk te worden verrast door een stel rondwandelende piloten uit vroeger tijden die u de mooie verhalen uit de beginjaren van het vliegen kunnen vertellen. Ook is het mogelijk andere mooie luchtvaartverhalen te beluisteren en te bekijken. Voor alle leeftijden!

14 februari 2005
Valentijnsdag: Romantiek van het vliegen
De gehele week kunt u voor slechts ¤ 8,- samen met uw geliefde een speciale foto te laten maken bij één van onze historische toestellen.. wij zorgen voor de romantische sfeer, zodat u een prachtige herinnering heeft aan deze Valentijnsdag...

26/27 februari 2005
Kijkje achter de schermen bij Aviodrome
Ook zo nieuwsgierig naar wat er achter de schermen van een themapark gebeurt? Dit weekend is het mogelijk om op diverse plaatsen in het luchtvaart-themapark een 'kijkje achter de schermen' te nemen! U bezoekt onder andere 'de archiefbunker', de werkplaats en kijkt mee met de filmoperator.

5/6 maart 2005

Luchtsporten-weekend
Parachutespringen, zweefvliegen, ballonvaren, het zijn maar een paar voorbeelden van luchtsporten. Tijdens het weekend van 5 en 6 maart kunt u in de Aviodrome van alles te weten komen over de diverse luchtsporten die Nederland rijk is. Was u altijd al benieuwd naar hoe een zweefvliegtuig in de lucht blijft of heeft u zich altijd afgevraagd hoe een parachutist zo nauwkeurig kan landen? Dan is een bezoek aan de Aviodrome tijdens dit weekend een unieke kans om daarachter te komen.

19/20 maart 2005
Oldtimer-weekend
Het themapark vol met auto's in plaats van vliegtuigen! Tijdens dit weekend staat de Aviodrome in het teken van auto's van vliegtuigfabrieken en vliegtuigen van autofabrieken. Tijdens dit weekend komen verschillende oldtimerverenigingen naar de Aviodrome om te ontdekken wat het verband is tussen auto's en vliegtuigen. Voor u als bezoeker belooft dit een interessante confrontatie tussen auto's en vliegtuigen te worden. Ook wordt er een rondrit van de historische automobielen georganiseerd.

27/28 maart 2005
Pasen: start rondvluchtenseizoen: met Luchtvaarttheater Het gehele paasweekeinde staat in het teken van de aftrap van ons officiële rondvluchtenseizoen! U kunt praktisch alle toestellen waarmee de vluchten uitgevoerd worden komen bewonderen; de Fokker F27, Fokker S11, de Catalina en andere toestellen. Tevens is het mogelijk aanvullende informatie over de toestellen te krijgen. En heeft u vragen, dan kunt u deze uiteraard aan de aanwezige experts stellen!Mocht u vervolgens de smaak te pakken hebben gekregen, dan kunt u een vlucht in één van deze toestellen boeken op onze website. Ook de Storyteller is gedurende dit weekend aanwezig met één of meerdere acts!

9/10 april 2005
Museumweekend
Bezoek tijdens het museumweekend het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome met korting!

16/17 april 2005
Flight Simulator weekend
Virtueel vliegen op de computer wordt tijdens dit weekend tot kunst verheven. Tientallen "piloten" nemen u mee in de wereld van het virtuele vliegen. Thema van dit Flight Simulator-weekend is "design": er zijn diverse workshops en demonstraties gericht op het zelf maken en ontwerpen van virtuele cockpits, vliegtuigen en kleurenschema's. Daarnaast worden er vele missies "gevlogen" en kun je er alles krijgen om je eigen "kist" te vliegen.

23/24 april 2005
Thema Aviodrome '60 jaar bevrijding'
Opening van de expositie '60 jaar bevrijding'. In deze overzichtsexpositie in de vorm van een vaste presentatie, zal de rol worden belicht van vliegtuigen gedurende de bevrijding van Nederland (paradroppings, voedseldroppings etc.)
1 mei Fly-in Dakota's, 70 jaar Dakota
onder voorbehoud, informatie volgt.

30 april t/m 8 mei 2005
Rondvluchten met Dakota
De mooiste plekken van Flevoland en Noord-Holland in één van de bekendste historische toestellen; de Douglas C-47 'Dakota'. Een unieke vliegervaring die u niet snel vergeet! Informatie over deze en andere rondvluchten kunt u vinden op onze website. Tevens kunt u hier uw rondvlucht online boeken.

21/22 mei 2005
Themaweekend Vliegangst
98% van de mensen die een cursus tegen vliegangst volgt stapt ook daadwerkelijk weer gewoon het vliegtuig in. Dit weekend leggen de Stichting VALK en Air Travel Trainers in samenwerking met de Aviodrome uit hoe vliegangst te behandelen is, maar ook hoe het ontstaat. Bovendien wil de Aviodrome dit weekend het begrip voor vliegangst vergroten, want één op de drie volwassenen heeft een vorm van vliegangst. Door middel van workshops kunt u tevens een eerste stap zetten richting het vliegtuig.

28/29 mei 2005
Themaweekend Schiphol 1928
Waan u in het jaar 1928, het jaar dat het originele stationsgebouw op Schiphol werd gebouwd ter ere van de Olympische Spelen die in dat jaar in Amsterdam plaatsvonden. Hoe werd toen eigenlijk de post verstuurd naar de Nederlandse koloniën en hoe werd toen gebouwd in vergelijking met de hedendaagse technieken? Hiernaast wordt het luchtvaart documentatiecentrum officieel geopend. De Aviodrome is in het bezit van een enorm archief van historische, luchtvaartgerelateerde zaken waaronder het unieke Fokker archief en unieke historische foto's, boeken en beelden.

25/26 juni 2005
Jules Verne weekend
Wegens de honderdste sterfdag van Jules Verne, staat de Aviodrome gedurende de zomermaanden in het teken van deze markante figuur. Hij reisde de wereld rond in 80 dagen en ontdekte tijdens deze avontuurlijke reizen van alles over techniek van luchtvaartuigen en ruimtevaart. Deze tijdelijke expositie wordt georganiseerd in samenwerking met het Jules Verne genootschap. Tevens vindt de opening van een vaste expositie over ballonvaart plaats.

26 juni 2005
Luchtvaartlezingen Jules Verne
Diverse lezingen die verband houden met Jules Verne en zijn ontdekkingen.


2 juli t/m 4 september 2005
Zomerspelen voor het hele gezin 'Spelen met lucht' Spelenderwijs kunt u samen met uw kinderen, net als Jules Verne, de eigenschappen van lucht ontdekken. Laat uw fantasie de vrije loop!

9/10 juli 2005
Modelbouw Festival
Een evenement in samenwerking met diverse modelbouwclubs om bezoekers van de Aviodrome kennis te laten maken met de modelvliegsport en het bouwen van modellen. U kunt verschillende zelfgebouwde schaalmodellen bewonderen en diverse demonstraties bekijken, zowel binnen als buiten op het platform.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich op de Luchthaven Lelystad aan de Pelikaanweg 50 en is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandagen buiten de schoolvakanties is de Aviodrome gesloten. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of bij telefoonnummer 0900-aviodrome (0900- 2846376; 25 ct.p.min).

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl