Ingezonden persbericht

Moederbedrijf ENERPAC verwerft HEDLEY PURVIS

EDE, 20050121 -- EDE, NEDERLAND / MILWAUKEE, WI, VS/ 20 januari, 2005 -- Actuant Corporation (NYSE:ATU), het moederbedrijf van Enerpac, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de aandelen van Hedley Purvis Holdings Limited heeft gekocht. Hedley Purvis, met het hoofdkantoor in Morpeth, Groot-Brittannië, ontwerpt en produceert momentsleutels, moeraanzetters, krachtvermeerderaars en pompen. Verder stelt het bedrijf huurgereedschap, mankracht en andere diensten ter beschikking aan grote bedrijven die gebruikmaken van boutverbindingen zoals BP, Mobil, Texaco, Marathon en BJ Services.


Robert Arzbaecher, President en Chief Executive Officer van Actuant, zei er het volgende over: "Hedley Purvis is marktleider, staat voor een sterke merknaam en bezit bovendien een brede producten- en dienstenportfolio en is daarmee een uitstekende aanvulling op ons bedrijf Enerpac. We verwachten dat door deze transactie de opbrengsten per aandeel in het fiscale jaar 2005 zullen toenemen, wat het aantrekkelijk maakt voor de aandeelhouders van Actuant."

Hedley Purvis zal gaan rapporteren aan Enerpac en valt onder het segment Tools & Supplies van Actuant. Mark Goldstein, Tools & Supplies President, zei: "Hedley Purvis is onze eerste strategische aanvulling op Enerpac en is een logische keuze. Hedley Purvis betekent een uitbreiding van Enerpacs productlijn en vormt bovendien een extra platform voor dienstverlening." Mike Rudd, CEO van Hedley Purvis, en zijn team hebben de afgelopen 25 jaar hard gewerkt om een sterke merknaam te ontwikkelen en een sterke marktpositie op te bouwen. Wij geloven dat we de eind gebruiker een complete oplossing voor boutverbindingen kunnen bieden dankzij de combinatie van de boutverbindingproducten en het servicenetwerk van Hedley Purvis en de hydraulische expertise en de distributiecapaciteiten van Enerpac. Ik kijk uit naar de samenwerking met Mike en zijn managementteam nu we onze portfolio met industrieel gereedschap uitbreiden.

Actuant, met een hoofdkantoor in Milwaukee, Wisconsin, VS is een zeer brede industriële onderneming met vestigingen in meer dan twintig landen. De ondernemingen van Actuant zijn toonaangevend in geavanceerde positioneer- en bewegingbesturingssystemen en hydraulisch en elektrisch merkgereedschap. Producten worden aangeboden onder gevestigde merknamen als Acme Electric, Dresco,
B.W. Elliott, Enerpac, Gardner Bender, Gits Manufacturing, Kopp, Kwikee, Marinco, Milwaukee Cylinder, Nielsen Sessions, Power-Packer, Power Gear, Sperry, Turner Electric en Yvel.

Ga voor meer informatie over Actuant, Enerpac en Hedley Purvis naar de volgende websites www.actuant.com , www.enerpac.com en www.hedley-purvis.com