Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 januari 2005


Onderwerp: aanhouding in onderzoek Tonnie Bartels


Vijf maanden nadat een rechercheteam het onderzoek naar de gewelddadige dood van Twellonaar Tonnie Bartels opnieuw ter hand heeft genomen, is afgelopen dinsdag een 22-jarige jongeman uit Deventer aangehouden. De verdachte is vandaag voorgeleid voor de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld.


Het slachtoffer werd destijds, 15 januari 2001 rond 19.00 uur in een pad achter zijn woning aan de Mozartstraat op gewelddadige wijze om het leven gebracht. Hij bleek te zijn neergestoken en een rechercheteam heeft destijds een uitgebreid onderzoek ingesteld.


In 2004 kreeg de politie nieuwe aanwijzingen die in verband met dit misdrijf konden worden gebracht. Ook vond er een nadere analyse van het destijds gehouden onderzoek plaats en beide feiten rechtvaardigden de keuze om het onderzoek opnieuw ter hand te nemen.


Het rechercheteam heeft in de afgelopen maanden tientallen personen verhoord. Ook nu werden er nieuwe feiten bekend, terwijl degenen die verklaringen aflegden er van uit gingen dat de politie al op de hoogte was van dat gegeven.


De destijds aangehouden buurtgenoot is ook nu weer verdachte in het onderzoek en is dinsdagochtend in Deventer aangehouden en vandaag voorgeleid voor de Rechter-commissaris en in bewaring gesteld.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --