Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, vrijdag 21 januari

Alkmaar 21-01-2005 - 14.30 uur

Verkeerscontroles

Hoorn/Zwaag, donderdag 20 januari 2005.

Tussen 13.00 ven 16.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op het Keern en de Zwaagmergouw in Hoorn en de Wogmergouw in Zwaag. Tijdens deze controles werden in totaal 30 bekeuringen uitgeschreven. Deze hadden betrekking op overtredingen als snelheid, het niet dragen van een veiligheidsgordel en het negeren van het rode verkeerslicht.

Tijdens eenzelfde soort controle werden op de Weel en de Orionstraat in Hoorn, zestien bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen en het niet dragen van een veiligheidsgordel.

Schagen, donderdag 20 januari 2005.

Donderdagmorgen werd op de Menisweg een verlichtingscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden vijf (brom)fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden.

Alkmaar, donderdag 20 januari 2005.

Donderdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Koelmalaan. Er werden 10 autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel.

Den Burg, donderdag 20 januari 2005.

Donderdagmiddag werden op twee verschillende tijdstippen snelheidscontroles gehouden op de Pontweg. Op beide meetpunten geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. In totaal passeerden 85 autos de meetopstelling. Vijf bestuurders bleken te snel te rijden. Eén van hen, een 45-jarige man uit Den Haag moest zijn rijbewijs inleveren. Hij overschreed de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u.

Donderdagmiddag en -avond werd op verschillende wegen in de regio een rijdende controle gehouden. Hierbij werden in totaal 17 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen zoals snelheidsovertredingen, het telefoneren vanuit een auto zonder gebruik te maken van een handsfreeset, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het negeren van het rode verkeerslicht. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij overschreed de maximumsnelheid met meer dan 50 km/u.

Onderzoek naar illegale vreemdelingen

Den Helder, donderdag 20 januari 2005.

Donderdag heeft de Vreemdelingenpolitie in verschillende bedrijven in Den Helder onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van mogelijk illegale vreemdelingen. Tijdens deze controles werden drie personen, twee Irakezen en een Israëliër, aangehouden. Zij bleken niet in het bezit te zijn van de juiste documenten en verbleven illegaal in Nederland. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.

Autobestuurder ernstig gewond na aanrijding

Venhuizen, donderdag 20 januari 2005.

Donderdag aan het eind van de middag is een 45-jarige man uit Hem ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Koggeweg. Het slachtoffer reed in een bestelbus over genoemde weg toen hij tegen een rechts op de weg geparkeerde aanhanger reed. Deze was daar kort voor de aanrijding geparkeerd door een 42-jarige bestuurder van een vrachtwagencombinatie uit Spanbroek. Door de aanrijding belandde de bestelbus in een naast de weg gelegen sloot en de bestuurder raakte bekneld in zijn voertuig. Met behulp van omstanders en de brandweer is de man uit zijn benarde positie bevrijd. Hij is met onbekend (ernstig)letsel overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Agenten belaagd door groep jongeren

Bovenkarspel, donderdag 20 januari 2005.

Donderdagavond werden een aantal surveillerende agenten belaagd door een grote groep jongeren. Deze groep bevond zich in het winkelcentrum Het Streekhof. De hele avond was het onrustig rondom deze groep. Een aantal keren sommeerden agenten dat zij het centrum moesten verlaten omdat zij zich vervelend gedroegen tegenover het winkelende publiek. Op een gegeven moment keerde de groep zich tegen de agenten waarna een handgemeen ontstond. Hierbij werd één van de agenten in zijn duim gebeten. Hij moest zich aan zijn verwondingen laten helpen. Een 16-jarige jongen uit Lutjebroek werd aangehouden omdat hij de hitlergroet bracht aan één van de aanwezige agenten. Deze jongen is overgebracht naar het politiebureau. Hij is later in de avond weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol.

Castricum, vrijdag 21 januari 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Soomerwegh. Bij controle bleek namelijk dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 385 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de jeugdige leeftijd van de bestuurder en het feit dat hij twee jaar geleden voor hetzelfde misdrijf werd aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Alkmaar, vrijdag 21 januari 2005.

In dezelfde nacht werd op de Huiswaarderweg een 35-jarige autobestuurder uit Broek op Langedijk aangehouden. Ook hij bleek alcohol te hebben gebruikt en blies 540 ug/l. Nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Diefstal auto

Den Helder, vrijdag 21 januari 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een personenauto gestolen vanaf de Doorzwin. De gestolen auto is van het merk Fiat, type Cinquecento. De zwart van kleur en voorzien van het kenteken NV-NN-42.

Brand in woning

Egmond aan Zee, vrijdag 21 januari 2005.

Vrijdagmorgen werd brand ontdekt in een woning aan de Duinweg. Omwonende zagen rook uit de woning komen en waarschuwden de brandweer. Tijdens het blussen bleek dat er in verschillende ruimtes van de woning hennepplanten werd gekweekt. In totaal werden tussen 500 en 600 planten aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan door kortsluiting. De woning raakte zwaar beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De eigenaar/bewoner moet nog worden gehoord.