Landstede Open Huis


Onderwijs verlaat de schoolbankjes

Landstede gaat een veel zwaarder accent leggen op de praktijk. En begint daarom met de opleiding Verpleegkunde niveau 4, waar de studenten straks hooguit twintig procent van de tijd in de schoolbankjes zitten. Vandaag werd in de Landstede-vestiging aan de Fuchsiastraat de aftrap gegeven voor deze nieuwe aanpak.

Bij het gros van de opleidingen is de verhouding ongeveer twintig procent praktijk tegenover tachtig procent klassikale lessen.

Bij de nieuwe opleiding van de afdeling Verpleging & Verzorging gaat die verdeling radicaal veranderen. De docenten hebben een variant ontwikkeld waarbij de student zich minimaal tachtig procent van de tijd op zijn stageplaats bevindt.

In plaats van da de theorie klassikaal wordt aangereikt, ontvangt de student die waar mogelijk via een praktijkopdracht.

De nieuwe opleiding is ontwikkeld omdat de praktijk de beste leerschool is, maar ook omdat onder meer verpleeghuizen met een groeiend tekort aan stagiaires hebben te maken. De aanwezigheid van een student van de opleiding Verpleging & Verzorging kost de instelling aanzienlijk minder geld dan wanneer ze zelf medewerkers opleidt.

Landstede handhaaft de reguliere opleiding Verpleging niveau 4, omdat sommige studenten er de voorkeur aan geven om pas later stage te gaan lopen.