FNV

CAO overleg contractcatering moeizaam van start

Op 20 januari was de tweede overlegronde over de CAO contractcatering tussen vakbonden en de werkgeversvereniging VENECA. In dit overleg hebben de partijen elkaars standpunten gepeild. Het eerste overleg werd vooral benut om de voorstellen toe te lichten. De CAO moet per 1 januari 2005 ingaan.
De FNV Horecabond deed al in een vroeg stadium concrete voorstellen om de CAO te veranderen, de andere bonden, CNV en Unie, delen deze voorstellen.

De FNV Horecabond heeft de volgende eisen:

* structurele loonsverhoging van 1,25 %

* looptijd CAO tot 1 januari 2006

* behoud roostervrije dagen

* verbeteren positie van alle werknemers bij contractswisseling en bezuinigingen

* doorgaan met strijd tegen werkdruk en ziekteverzuim
* een goed ouderenbeleid

* het jaar 2005 benutten voor discussie over VUT, prépensioen en levensloop

VENECA heeft in het eerste overleg aangegeven een aantal fundamentele issues te willen bespreken, voordat zij op onze voorstellen ingaan. Hieronder ziet u de thema's en onze reactie daarrop.


1. Werkgevers willen de VUT-regeling en prepensioenregeling geheel opnieuw inrichten en dus de huidige afspraken opzeggen. Reactie bonden: De prepensioenregeling kan niet aan deze onderhandelingstafel besproken worden , daarnaast is de VUT-CAO pas anderhalf jaar geleden met veel moeite aangepast. Wij willen wel in het jaar 2005 overleggen over de door het regeringbeleid ontstane situatie die per 1 januari 2006 ingaat. Met andere woorden in dit CAO overleg praten we niet over de VUT of Prepensioen.


2. Werkgevers: Volgens het sociaal akkoord moeten werkgevers ook in het tweede ziektejaar opdraaien voor de loondoorbetaling. Voorstel is om de kosten voor werkgevers niet te veel te laten stijgen. Zieke werknemers krijgen volgens dit principe in het eerste ziektejaar minder dan 100 % loon doorbetaald zodat de terugval in betaling het tweede ziektejaar niet te groot wordt.
Reactie bonden: Onze achterban wil dat de loondoorbetaling in het eerste ziektejaar blijft wat het is, namelijk gewoon 100 % doorbetalen van loon.


3. Werkgevers: het verlies van werkgelegenheid en dus inkomen bij de overname van contracten hoort bij contractcatering, wij kunnen dit niet veranderen. Voorstel is om de wetgeving op dit terrein te wijzigen samen met andere branches in de facilitaire dienstverlening. Reactie bonden: Het sociaal statuut en de aanvullingsregeling is achterhaald. Bij overname van contracten moeten werknemers beter beschermd worden tegen verlies van werkgelegenheid en tegen inkomensachteruitgang.

Het is dus duidelijk dat de bonden op deze drie thema's hele andere standpunten innemen op deze drie punten. De werkgevers hebben aangegeven dat zij nu een goed beeld hebben van de situatie en met concrete voorstellen komen. Zij zullen op de volgende punten voorstellen formuleren:

* eenmalige loonbetaling, met tegelijkertijd inleveren van een aantal roostervrije dagen

* verhogen flexibiliteit op het gebied van aangaan en beëindigen van arbeidsovereenkomsten

* wijziging op het gebied van beloningsregelingen herdefiniëring van loongroep 1

Helaas is het zo dat de werkgevers tijd nodig hebben om zich voor te bereiden. Daarvoor benutten zij 24 januari a.s., een dag die eigenlijk bedoeld was voor onderhandelen. Dat betekent dat het hele proces enige vertraging oploopt. De volgende onderhandelingsdatum wordt 3 februari en ook 17 februari is gepland. Na iedere onderhandelingsronde geven wij u een stand van zaken op deze website.