Gemeente Deventer

Week 3, 21 januari 2005

Rijkssubsidie voor fietsprojecten Deventer

De Provincie Overijssel stelt de gemeente Deventer een bedrag van 370.000 euro beschikbaar ten behoeve van verkeersprojecten. Dit bedrag is bedoeld als subsidie voor drie fietsprojecten in de gemeente: de omvorming van zowel de Zutphenselaan als de Rielerweg naar fietsstraat en de aanleg van een fietspad langs de parallelweg van de Deventerweg. Het betreft een maximale financiële bijdrage die kan worden bijgesteld als de daadwerkelijke kosten lager blijken uit te vallen.

Eind vorig jaar is de Zutphenselaan opnieuw ingericht. De voormalige functie als ontsluitingsweg heeft plaats gemaakt voor een fietsstraat, die meer ruimte geeft aan de fietser. Voor de afwikkeling van het autoverkeer is een nieuwe weg aangelegd langs de appartementen van het Pothoofd. Verder is vorig jaar een eenzijdig fietspad aangelegd langs de parallelweg van de Deventerweg. Deze aanpassing is gecombineerd met een andere fietsoversteek van de Deventerweg ter hoogte van de Teugseweg /Noorwegenstraat. Met de aanpassingen aan de Deventerweg en Zutphenselaan is de fietsroute tussen Epse/Gorssel en Deventer sterk verbeterd. Het is eveneens de bedoeling het fietspad ter hoogte van de sluis in de Zutphenseweg te wijzigen in een fietspad voor twee richtingen. Dit gebeurt in de loop van dit jaar.

Een groot deel van de provinciale subsidie, 230.000 euro, is bestemd voor de reconstructie van de Rielerweg. Dit voorjaar start de herinrichting van de Rielerweg tot fietsstraat. De Rielerweg maakt onderdeel uit van de Zevenster Fietsroute van en naar de Vijfhoek. De komende jaren gaan meer onderdelen van deze route op de schop, waardoor de fietser snel en veilig van de Vijfhoek naar de binnenstad kan rijden. De werkzaamheden starten op het gedeelte tussen de Brinkgreverweg en Veenweg. Aansluitend zal het oostelijke deel, tussen Veenweg en Henri Dunantlaan, aan de beurt komen. Het kruispunt tussen Rielerweg en Veenweg wordt volgens de gemeentelijke plannen zo ingericht dat bestuurders op de Veenweg voorrang moeten verlenen aan bestuurders op de Rielerweg. Op deze manier kan de fietser op de Rielerweg non stop rijden tussen Brinkgreverweg en Henri Dunantlaan.

Publicatiedatum: 21-1-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 21 januari 2005