Politie Limburg-Zuid

Datum 21 januari 2005

Heerlen; duo probeert overval te plegen op tankstation

Twee tot nu toe onbekende mannen hebben donderdagavond omstreeks 21.40 uur geprobeerd een overval te plegen op een benzinetankstation aan de Provincialeweg de N281 in Heerlen. Een van de gemaskerde daders kwam het tankstation binnen en bedreigde de bediende met een honkbalknuppel. Een tweede overvaller bleef in de deuropening staan. Op het moment dat er een auto aan kwam rijden, vluchtte het tweetal in de richting van het Aarveld. Een direct ingesteld onderzoek, waarbij ook een speurhond werd ingezet, had geen resultaat.

Heerlen; politie houdt verzetplegende zwartrijder aan

Donderdagavond omstreeks 22.00 uur werd op het Stationsplein in Heerlen een 19-jarige inwoner van Weert aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding door treinconducteurs, die hem in de trein van Maastricht naar Heerlen hadden betrapt op zwartrijden. Bij de controle van de conducteurs weigerde hij alle medewerking. Een metgezel van de Weerternaar zag kans te vluchten.

De man bleef ook verzet plegen toen agenten hem overbrachten naar het politiebureau. Hij werd ingesloten.

Sittard; 17-jarige aangehouden voor belediging agenten

Donderdagavond omstreeks 20.00 uur werd op de Wieer in Sittard een 17-jarige inwoonster uit die plaats aangehouden voor belediging van enkele politieagenten. Het meisje maakte deel uit van een groepje jongeren waarvan er vier geen verlichting op hun fiets voerden. Toen deze vier, waaronder ook de 17-jarige, door enkele agenten hiervoor bekeurd werden, schold het meisje de agenten uit. Hierop werd de Sittardse aangehouden.

Maastricht; bemoeizuchtige Eindhovenaar aangehouden

Donderdagavond omstreeks 21.15 uur werd in het Centraal Station aan het Stationsplein in Maastricht een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man weigerde gevolg te geven aan een bevel van een politieagent om te vertrekken. De agent schreef op dat moment een bekeuring uit voor iemand die in het openbaar een fles bier dronk. De Eindhovenaar bleef aandringen met de eis dat de agent zich moesten legitimeren. Omdat de agent daardoor in zijn werk werd belemmerd, werd de Eindhovenaar duidelijk gemaakt dat hij moest vertrekken. Toen de man dat weigerde werd hij aangehouden.

Kerkrade; automobilist uit zijn woede tegenover agenten

Donderdagmorgen omstreeks 10.45 uur werd op de Kaalheidersteenweg in Kerkrade een 22-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden voor belediging van een politieagent. De Kerkradenaar reed in een auto terwijl hij geen autogordel droeg en niet handsfree telefoneerde. Een agent die de man vervolgens liet stoppen en hem bekeurde, werd door de Kerkradenaar uitgescholden. Daarbij werd de man zo kwaad dat hij met een vuist op zijn eigen auto sloeg. Toen hij vervolgens de agent uitschold, werd hij aangehouden. Hierbij kreeg de agent assistentie van enkele toevallig passerende collega's.

Sittard; politie houdt jongen aan met veerdrukpistool

Donderdagmiddag uur werd een 17-jarige inwoner uit Sittard aangehouden voor het in bezit hebben van twee veerdrukpistolen. De jongen had een dag eerder op het Kerkplein in het centrum van Sittard een van de wapens bij zich en aan anderen getoond. Nadat dit bij de politie was gemeld, werd een onderzoek ingesteld en kon de betreffende jongen donderdag worden aangehouden. Het bewuste wapen, een veerdrukpistool werd samen met nog een soortgelijk wapen bij hem thuis aangetroffen. Hij verklaarde dat hij beide wapens kort geleden in België had gekocht. Deze wapens, waarmee bolletjes kunnen worden verschoten, zijn verboden. Zij lijken veel op echter vuurwapens en zijn daarom voor bedreiging of afdreiging geschikt. Tegen de jonge Sittardenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, illegale sigaretten en softdrugs aangetroffen in eetcafé De politie en douane hebben donderdagavond omstreeks 21.00 uur bij een onderzoek in een aan de Statensingel in Maastricht gelegen eetcafé een partij illegale rookwaar en een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Twee klanten, de eigenaren van het eetcafé evenals een werknemer werden aangehouden en ingesloten. De politie beschikte over informatie dat vanuit het café softdrugs werden verkocht en stelde gisteravond een onderzoek in. In het café en in de kelder werd een aanzienlijke hoeveelheid illegale -uit het buitenland afkomstige- rookwaar aangetroffen met een waarde van enkele duizenden euro's. Verder trof de politie ruim 50 joints, twee plakken hasj en een kleine zak met wiet aan evenals een geldbedrag van ruim vijfduizend euro. Al deze spullen werden in beslag genomen. De douane stelt een onderzoek in naar de herkomst van de rookwaar. In de loop van gisteravond werden de klanten, twee uit Maastricht afkomstige mannen in de leeftijd van 46 en 44 jaar, weer in vrijheid gesteld. De werknemer (31) en de eigenaars van het café ( een 43 jarige vrouw en een 60-jarige man) werden in het balans van het onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Kerkrade, hasjlucht verraad hennepkweek
Bij het passeren van een pand aan de Hammolenweg in Kerkrade donderdagmorgen, rook een politieman de bekende geur van hennep en hij stelde meteen een onderzoek in. In de woning werden 4 kamers aangetroffen die vol stonden met hennep en de bekende kweekapparatuur. In het pand werden drie vrouwen in de leeftijd van 32 tot 37 jaar aangetroffen die bezig waren met het knippen van henneptoppen. Dit drietal werd aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De aangetroffen planten (totaal 803 stuks), ruim 10 kilo al geoogste hennep evenals de technische installatie werd in beslag genomen. Bij het ontmantelen van de plantages werd vastgesteld dat de benodigde elektriciteit illegaal werd afgetapt. De eigenaar van de woning was ten tijde van het politieonderzoek niet aanwezig en zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden.

Sittard, hennep thuiskwekerijen opgerold
De politie van Sittard heeft vrijdag diverse panden in de stad bezocht waarvan bekend was dat er hennep werd gekweekt. Vrijdagmorgen gebeurde dat in drie woningen aan respectievelijk de Seringenstraat, Aan 't Bos en de Karel de Grotestraat waar bij elkaar 545 planten werden aangetroffen. Tevens bleek dat op twee van de drie bezochte adressen de stroom illegaal werd afgetapt. Voor dit laatste zal de energieleverancier een navordering doen. De hoofdbewoners van de betreffende panden werden aangehouden en korte tijd ingesloten. Tegen hun is proces-verbaal opgemaakt. Vrijdagmiddag zijn nog vier woningen in de wijk Stadbroek bezocht. Over de resultaten hiervan is op dit moment nog niets bekend.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --