Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


21 januari 2005


Doetinchem - Schuur in brand


Een schuur achter een woning aan de Ellegoorsestraat in de buurt van park Koekendaal is afgelopen nacht geheel verwoest door brand. Rond 01.30 uur werd bij de politie gemeld dat er een schuur in brand zou staan. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen sloegen de vlammen al uit het dak van de schuur. In de schuur stonden landbouwvoertuigen en een auto. Twee paarden in een schuur ernaast konden tijdig in veiligheid worden gebracht. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur met daarin de voertuigen geheel uitbrandde. De politie stelt een onderzoek in en sluit brandstichting niet uit..


Wehl - Bestuurder raakt gewond na aanrijding


Een 31 jarige automobilist uit Dinxerplo raakte donderdagmorgen gewond na een aanrijding. Rond 07.25 uur haalde op de Keppelseweg, vanaf Wehl richting Laag Keppel, een 52 jarige bestuurder van een busje uit Wehl de vrachtwagen van een 36 jarige chauffeur uit Varsseveld in. Uit tegengestelde richting naderde op dat moment een 38 jarige bestuurder van een busje uit Zelhem. Deze kon het busje van de bestuurder uit Wehl maar net ontwijken en raakte daardoor in de slip. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste tegen de auto's van een 31 jarige automobilist uit Dinxperlo en een 34 jarige automobilist uit Didam. Daarna kwam hij tegen een boom tot stilstand. De bestuurder uit Dinxperlo werd met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de Zelhemmer en de man uit Dinxperlo waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden weggesleept. De bestuurder van het busje uit Wehl (de inhaler) verklaarde niets gemerkt te hebben van de aanrijding.


Didam - school ontruimd

Leerkrachten van de Christoffelschool aan de Lupinestraat zijn donderdagochtend tot ontruiming van de school overgegaan, nadat er een gaslucht werd waargenomen. De brandweer en de politie werden gewaarschuwd en de twee klassen, maar ook de peutertjes uit de peuterspeelzaal werden geëvacueerd. Ze werden in alle rust naar de hoofdvestiging verderop in de straat begeleid. De brandweer heeft in de kelder de gastoevoer afgesloten en een installatiebedrijf werd gewaarschuwd voor controle van de kachel. Uit eindelijk bleek er geen gaslek te zijn, maar zorgde de afvoer van de verbrandingsgassen van de kachel voor de nare lucht.
(De politie heeft verder geen informatie)


Ruurlo- Vrouw valt van bagagedrager


Een 41 jarige inwoonster uit Ruurlo werd donderdagmiddag rond 13.55 uur met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze van de bagagedrager van een fiets was gevallen. De vrouw zat bij haar dochter achterop de fiets. Op een gegeven moment schoot ze van de bagagedrager en viel op het wegdek.


Lichtenvoorde - brand bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Mercatorstraat ontstond donderdagmiddag vermoedelijk in een afvoerkanaal rond 13.15 uur brand. Dit ging gepaard met enorme rookontwikkeling en stank. De brandweer had de brand snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Door de brandweer werd Salvage in kennis gesteld.


Doetinchem - Fietsster gewond


Een 14 jarige fietsster uit Gaanderen raakte dondermiddag rond 12.20 uur gewond na een aanrijding. Het meisje fietste over de Oude Terborgseweg vanaf Doetinchem. Zij verleende op de kruising met de Gaanderenseweg geen voorrang aan een 39 jarige automobilist uit Gaanderen. Het meisje werd met verwondingen aan haar been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Parkeerautomaten vernield


In de nacht van woensdag op donderdag werden 10 parkeerautomaten vernield. Dit gebeurde op de volgende parkeerplaatsen: Terborgseweg, Plantenstraat, Tjalmastraat en de Nieuwstad. Van de automaten werd de display vernield. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Aalten - Bromfietser gewond


Een 16 jarige bromfietser uit Varsseveld ging donderdagmiddag met zijn bromfiets onderuit en raakte gewond. Hij reed rond 15.20 uur over de Landstraat vanaf de Bredenvoortse-straatweg. Op de Landstraat staan drie paaltjes op het wegdek. Deze staan hier om de doorgang voor personenauto's te belemmeren. Waarschijnlijk wilde hij afremmen om er tussendoor te rijden, maar omdat het wegdek nat was gleed hij weg en viel tegen een paaltje. Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Bestuurders raken gewond


Bij een aanrijding donderdagmiddag rond 17.20 uur op de Liemersweg zijn twee automobilisten gewond geraakt. Een 23 jarige automobiliste uit Doetinchem reed over de Liemersweg vanaf Wehl. Voor haar reed een 60 jarige automobilist uit Vorden. De Vordenaar remde af om de Barlhammerweg in te rijden. De Doetinchemse zag dit te laat en een aanrijding was het gevolg. Beiden werden met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Doetinchem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben in afgelopen nacht een 33 jarige automobilist uit Doetinchem betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het politiebureau 0,6 prom. De man kreeg een boete.


Etten - politieauto betrokken bij aanrijding


Woensdagmiddag raakte een politieauto bij een aanrijding op de Slingerparallel betrokken. De aanrijding gebeurde omstreeks 14.10 uur toen een 43-jarige man uit Etten in strijd met de geldende bebording met zijn bedrijfsauto afremde om rechtsaf de Oude Ijsselweg in te rijden. De achter hem rijdende auto die bestuurd werd door een 35-jarige man uit arnhem remde af, de politieagent kon niet meer tijdig afremmen. Door de aanrijding botste een 59-jarige vrouw met haar auto op de auto van de politieman.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --