Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


21 januari 2005


Zutphen - Scooters botsen


Bij een aanrijding op de Weg naar Voorst zijn donderdagmorgen rond 07.55 uur twee 16 jarige scooterrijdsters uit Empe en Voorst gewond geraakt. Het meisje uit Voorst wilde het meisje uit Empe inhalen. Door een windvlaag botsten de twee tegen elkaar en vielen zij. Beide meisjes werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Zutphen - Gewond na aanrijding


Een 18 jarige Brummenaar raakte donderdagavond gewond na een aanrijding. Een 18 jarige Brummenaar (niet de gewonde) reed met de later gewonde Brummenaar met de auto rond 20.55 uur over de Weg naar Voorst. Door onbekende oorzaak reed hij tegen een lantaarnpaal. De bijrijder moest met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces verbaal op.


Zutphen - Winkeldiefstal


Bij een schoenenwinkel aan de Polsbroek werden donderdagmiddag twee Roemeense vrouwen betrapt. De twee wilden drie paar schoenen en een broek wegnemen zonder af te rekenen. Een van de twee vrouwen werd door een medewerkerster van de winkel staande gehouden. De andere vrouw werd door omstanders tegen gehouden. De politie werd gebeld en de vrouwen, 31 en 50 jaar oud, werden in verband met het onderzoek ingesloten.


Twello - Woordenwisseling over verkeersgedrag


Donderdag ontstond rond 11.05 uur op de Burg. Van der Feltzweg een conflict tussen twee automobilisten. Een 36 jarige automobilist uit Twello was het niet eens met het rijgedrag van een 62 jarige automobilist uit Twello en er ontstond een woordenwisseling. De 36 jarige bedreigde de andere bestuurder en spuugde hem meerdere malen in het gezicht. De politie heeft de 36-jarige aan het bureau ontboden en verhoord, maar wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval en verzoek hen te bellen naar 0900 8844.


IJsselstreek - Controles


In verschillende plaatsen in het politiedistrict IJsselstreek hebben agenten van het verkeershandhavingsteam donderdagavond controles uitgevoerd. Hierbij werden de volgende bekeurdingen uitgeschreven: 2x APK verlopen, 1x niet kunnen tonen rijbewijs, 3x geen autogordel en 2x te hard rijden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --