Blue Fox Enterprises N.V.

PERSBERICHT

Dordrecht, 21 januari 2005

· VOORLOPIGE RESULTATEN BLUE FOX 2004 LAGER DAN VERWACHT

· MAATREGELEN GENOMEN EN HERSTEL IN 2005 VERWACHT

De nettowinst van Blue Fox Enterprises N.V. zal in 2004, op basis van de voorlopige cijfers, uitkomen op circa 500.000,- (vóór amortisatie goodwill). In november 2004 sprak Blue Fox, op basis van de derde kwartaalcijfers, nog de verwachting uit dat de nettowinst ten opzichte van 2003, exclusief de in 2003 gerealiseerde eenmalige bate van circa 685.000,- door de verkoop van activiteiten, een stijging zou laten zien.

De omzet van de kernactiviteiten is in 2004 gestegen met 5,6% van 37,6 miljoen naar 39,7 miljoen. Deze omzetstijging was echter onvoldoende om de kostenstijging ten gevolge van de start van nieuwe activiteiten medio 2003 op te vangen. De winstdaling is vooral het gevolg van een geheel onverwachte vertraging van de orderontvangsten in West-Europa voor software ten behoeve van de textiel- en mode-industrie en voor de CAD/GIS-markt in het, voor Blue Fox zo belangrijke, laatste kwartaal. Deze vertraging lijkt tijdelijk te zijn, want evenals vorig jaar zijn begin 2005 al veel nieuwe orders ontvangen.

Blue Fox heeft desondanks direct een reorganisatieproces ingezet om in haar West-Europese vestigingen kosten te besparen.

Op 14 maart 2005 publiceert Blue Fox haar definitieve jaarcijfers 2004.

Toelichting
De winstdaling is vooral het gevolg van een geheel onverwachte vertraging van de orderontvangsten in West-Europa voor software ten behoeve van de textiel- en mode-industrie in het laatste kwartaal van 2004. Ook hebben deze activiteiten te maken met een toename van de doorlooptijden van projecten waardoor ontvangen orders minder snel kunnen worden uitgeleverd. Ook had de Benelux divisie te kampen met een opnieuw vertraagde economie in Nederland waardoor de orderontvangsten in het laatste kwartaal tegenvielen met name voor CAD/GIS-software.
Ondanks de lagere winst zijn de marktaandelen van Blue Fox in de diverse markten waar zij actief is verder verstevigd.

Profiel Blue Fox Enterprises
Blue Fox levert CAD/CAM/ERP-oplossingen voor de internationale textiel- en mode-industrie. Daarnaast distribueert Blue Fox CAD/CAM-software voor engineeringtoepassingen en levert zij CAD/GIS-oplossingen ten behoeve van overheidsinstellingen. Ten slotte levert Blue Fox CAD/CAM-diensten zoals detachering, werving & selectie, opleidingen en trainingen.

Blue Fox is genoteerd aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.