21/01 Persberichten regionaal

's-Hertogenbosch 21-01-2005 - .

HELING

Vlijmen - Donderdagmiddag is door de politie op last en in het bijzijn van de rechter-commissaris een zoeking verricht in een woning aan de Frans Halsstraat in Vlijmen. Daarbij zijn 63 nieuwe en in dozen verpakte MP3 spelers aangetroffen. De herkomst van de apparatuur, die in beslag genomen werd, is nog niet bekend. De 62 jarige bewoner is door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. (110185)

BEROVING

's-Hertogenbosch - Een 14 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch is donderdagmiddag omstreeks half vier van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij fietste al telefonerend over het fietspad van de Klokkenlaan ter hoogte van het Erasmushuis. Een voor hem rijdende jongen minderde vaart, trok de capuchon van zijn jas over het hoofd. Toen de onbekende jongen naast de Bossche jongen reed pakte hij die stevig beet en zei hem zijn telefoon af te geven. Hij weigerde dat maar toen hij een klap in het gezicht had gekregen gaf hij uit angst verder in elkaar geslagen te worden zijn telefoon af. Kort daarna kwam zijn belager weer terug en vertelde dat de jongen zijn telefoon terug kon kopen voor een bedrag van 10 euro. De dief sloeg de jongen nog een keer maar die sloeg dit keer terug waardoor zijn telefoon op de grond viel. Hij zag kans die snel op te rapen en weg te fietsen.

De verdachte is vermoedelijk van buitenlandse komaf want sprak gebrekkig Nederlands. Hij fietste op een blauwe damesfiets en was gekleed in een zwarte eskimojas met bontkraag een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. Zijn leeftijd wordt geschat op 15 jaar of iets ouder.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

's-Hertogenbosch - Donderdagavond heeft de politie een 19 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het doorrijden na een verkeersongeval. Een getuige had gezien dat de verdachte met zijn auto op het Stationsplein -bij het wegrijden uit een parkeervak- tegen een geparkeerd staande auto botste en vervolgens wegreed zonder zijn identiteit achter te laten.

INBRAAK IN BERGING

's-Hertogenbosch - Donderdagavond heeft de politie in een berging aan de Leeghwaterlaan in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 40 jarige verdachte aangehouden. De eigenaar van de berging hoorde dat er werd ingebroken en zag dat een hem onbekend persoon een klapraam dat toegang gaf tot zijn berging forceerde. Hij belde onmiddellijk de politie die tot aanhouding op heterdaad kon overgaan. De verdachte is ingesloten.

ALCOHOL IN HET VERKEER

's-Hertogenbosch - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Oude Dieze proces verbaal opgemaakt tegen een 19 jarige automobilist uit Maastricht. Hij bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 2 uur.

GEEN RIJBEWIJS EN DRUGBEZIT

Liempde - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn langs de Rijksweg A2 in Liempde twee personen aangehouden. Zij hielden zich op ter hoogte van De Liempdse Barrier en reden bij het zien van de politie weg in een personenauto. Bij controle bleek de bestuurster van de auto, een 19 jarige vrouw uit Dongen geen rijbewijs te bezitten. Bij de inzittende een 34 jarige man uit Dongen, tevens eigenaar van de auto, zijn een geringe hoeveelheid hard- en softdrugs alsmede een vlindermes aangetroffen. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld terwijl de man voor nader verhoor is ingesloten.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Den Dungen - In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Hooidonksedijk tegen een 48 jarige inwoner van Den Dungen proces-verbaal opgemaakt terzake het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Daarnaast kreeg hij een rijverbod voor de duur van 5 uur.

MAN STEELT PORTEMONNEE

Uden - Donderdagmiddag is in een winkel aan de Markt in Uden van een 81 jarige vrouw de portemonnee uit haar tas gestolen. De vrouw bemerkte de diefstal en sloeg alarm waarop de vermoedelijke dader, een 28 jarige Roemeen wegrende. Hij werd door een getuige achterna gezeten die hem vervolgens wist aan te houden en over te dragen aan de politie. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De portemonnee, die tijdens de vlucht werd weggegooid is terug bij de benadeelde.

INSLUIPING

Veghel - Donderdagmiddag vond er een insluiping plaats in een bedrijf aan de Mountbattenweg in Veghel. Daarbij zijn twee computers weggenomen. Getuigen hebben het kenteken van een bestelauto waarin twee personen wegreden en waarvan er een in het bedrijf was gezien genoteerd. Aan de hand van het kenteken en het signalement van een van de insluipers heeft de politie donderdagavond de eigenaar van de bestelauto, een 20 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij is ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD

Uden - Vrijdagmorgen heeft de politie onder de achtertuin van een woning aan de Luitstraat in Uden een hennepkwekerij opgerold. De bewoner van het pand, een 42-jarige Udenaar is aangehouden. De man had vrijwel zijn gehele achtertuin ongeveer 2 meter diep uitgegraven en daarna weer vakkundig afgedicht. In de daardoor ondergrondse ruimte was een professioneel ingerichte hennepkwekerij aangebracht waar bij de politie-inval 311 nagenoeg volgroeide hennepplanten zijn aangetroffen. De gehele kwekerij is ontmanteld.

ILLEGALE VREEMDELING

Ravenstein - Donderdagavond is in een horecazaak in Ravenstein een 30 jarige Egyptenaar aangehouden. De man bleek daar werkzaam terwijl hij geen paspoort of verblijfsvergunning had. Hij is in vreemdelingenbewaring gesteld en ingesloten.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss - Een 23 jarige Osse automobilist is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Industrielaan bekeurd voor het rijden onder invloed van alcohol houdende drank. Hij kreeg bovendien een rijverbod voor de duur 2 uur opgelegd.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Oss - In de nacht van donderdag op vrijdag is tegen een 51 jarige Ossenaar proces-verbaal opgemaakt. Hij reed met zijn auto over de Goudmijnstraat terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Hij kreeg een rijverbod opgelegd voor de duur van 5 uur.

MISHANDELING/BEDREIGING

Donderdagmiddag heeft de politie een 19 jarige inwoner van Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een 31 jarige vrouw uit Vinkel. Het tweetal dat een relatie onderhoudt kreeg vrijdag 14 januari ruzie. Toen de vrouw daarop te kennen gaf de relatie te willen verbeken werd zij in haar woning twee uur achtereen mishandeld en bedreigd. De verdachte zou haar herhaaldelijk in het gezicht hebben geslagen, op de grond hebben gesmeten, tegen het gehele lichaam hebben geschopt, een brandende sigaret in het gezicht hebben gedrukt en met haar met een kapot geslagen glas hebben bedreigd. De verdachte, die de mishandelingen en de bedreigingen inmiddels heeft toegegeven is in verzekering gesteld.

AUTODIEFSTAL

Boxmeer - Donderdagavond is vanaf het parkeerterrein van het Maasziekenhuis aan de Loerangelsestraat in Boxmeer een Misubishi Pajero (jeep), kleur grijs en voorzien van het kenteken VG-07-VL weggenomen.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Grave - Vrijdagmorgen is proces-verbaal opgemaakt tegen een 36 jarige automobilist uit Velp. Hij reed zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs over de Trompetterstraat in Grave. Het is inmiddels de derde bekeuring die de man voor dit feit kreeg. Bij een volgende overtreding wordt de auto in beslag genomen.