FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Januari

---

Nieuwste FloraHolland tulpenwaaier een feit

FLORAHOLLAND (persbericht 21 jan. 2005) - Op 21 januari is de 3500ste tulpenwaaier van FloraHolland overhandigd aan inkoper Joost Dijkhuizen van Fleurada BV in Naaldwijk. De tulpenwaaier van FloraHolland kent inmiddels de derde druk.

Drie seizoenen geleden kwam de eerste tulpenwaaier uit. Productmanager snijbloemen Fred Wever van FloraHolland: "De waaier blijkt een groot succes en wordt volop gebruikt door de tulpenkopers en hun afnemers. In de tulpenwaaier staan de 200 grootste en meest verhandelde cultivars afgebeeld en de meest veelbelovende nieuwe cultivars. In totaal zijn er ruim 300 cultivars met een foto en de productcode in terug te vinden. De cultivars zijn gerangschikt naar hoofdgroep en op alfabetische volgorde. Dat maakt voor de gebruikers het zoeken naar de gewenste cultivar gemakkelijk."

Internationaal gebruik
Een mooi voorbeeld hoe de praktijk ermee omgaat wordt aangegeven door Maaike Cramer van Hilverda de Boer BV, die maar liefst 100 exemplaren bestelde van de FloraHolland tulpenwaaier: "Wij sturen de tulpenwaaiers naar alle klanten in verschillende landen. Onze klanten kunnen zo ondanks de afstand veel gerichter tulpen bestellen, omdat ze aan de hand van foto's en cultivar-namen kunnen laten zien welke tulp ze het liefst willen hebben. Sinds de komst van de tulpenwaaier bestellen sommige landen nu alleen nog maar op cultivarnaam. De tulpenwaaier zorgt dus voor een betere naamsbekendheid en voor een gerichtere vraag naar bepaalde cultivars. Ook geeft de waaier goed inzicht in welke cultivars er allemaal op de markt komen en waaruit het huidige tulpenassortiment dus bestaat."

Overhandiging
Vanmorgen werd de FloraHolland tulpenwaaier door veilingmeester Paul Freriks van FloraHolland vestiging Naaldwijk overhandigd aan inkoper Joost Dijkhuizen van Fleurada BV in Naaldwijk. Fleurada BV is een van de sterkste groeiers in de tulpenmarkt en daarmee een belangrijke veroorzaker van de zeer grote groei welke de tulpenafzet op FloraHolland, en in het bijzonder vestiging Naaldwijk, momenteel doormaakt. Na een marktaandeelgroei van bijna 1 procent in het afgelopen jaar, neemt de koopkracht op FloraHolland vestiging Naaldwijk in de tulpen steeds nadrukkelijker toe.

Bestellen
De FloraHolland tulpenwaaier is inmiddels weer volop verkrijgbaar en te bestellen bij de klantenservice van de vestigingen Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Venlo, Eelde en via het Bemiddelingsbureau. Ze kosten 8,50 per stuk exclusief BTW en verzendkosten.


---