Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


21 januari 2005


Ermelo - Gooien bierflessen naar trein


De politie heeft donderdagavond drie inwoners, in de leeftijd van 17, 27 en 28 jaar, uit Ermelo aangehouden. De drie hadden rond 21.00 uur op het station bierflessen naar een goederentrein gegooid. Bij aankomst van de politie op het station waren de drie gevlogen, maar door het gegeven signalement van getuigen konden de drie in de Stationsstraat aangehouden worden. Zij waren behoorlijk onder invloed van alcohol en konden zich niet legitimeren. De politie maakt proces verbaal op voor baldadigheid, openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren. Aan de goederentrein was geen schade ontstaan.


Heerde - Verlichting niet in orde

Donderdagmorgen werden bij controle op de Eperweg en Groteweg 7 fietsers bekeurd voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting. Verder werd nog een bromfietser bekeurd voor te hoog constructievermogen van de bromfiets.


Harderwijk - Inbrekers overlopen

Een bewoner van een woning aan de Queridostraat trof in de nacht van woensdag op donderdag twee onbekende mannen aan in zijn woning. De bewoner hoorde rond 05.00 uur gestommel in de woning en ging kijken. Toen hij beneden kwam, zag hij nog net twee mannen wegrennen. Er is vermoedelijk niets weggenomen. Men kon binnenkomen door middel van het hengelen door de brievenbus van de voordeur.
De politie adviseert altijd (ook overdag) de voordeur op het nachtslot te doen en de sleutel uit het slot te halen.


Harderwijk - Openbare dronkenschap

Een 42 jarige inwoner uit Ermelo werd donderdagmiddag door de politie bekeurd wegens openbare dronkenschap. Bij de politie kwamen diverse meldingen binnen dat de man overlast veroorzaakte in een winkel en de parkeergarage aan de Vuldersbrink. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol.


Nunspeet - Bestuurster raakt gewond


Een 32 jarige automobiliste uit Biddingshuizen raakte donderdag gewond na een aanrijding. Een 46 jarige automobilist uit Nunspeet reed rond 12.40 uur over de Elburgerweg van Hulshorst. Voor hem reden de bestuurster uit Biddinghuizen en een 25 jarige automobilist uit Nunspeet. De 25 jarige moest afremmen voor de rotonde met de Oenenburgweg. De 46 jarige bestuurder kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto van de vrouw uit Biddinghuizen. Deze botste vervolgens weer tegen de auto van de 25 jarige bestuurder. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met nekklachten. De andere bestuurders bleven ongedeerd.


Harderwijk - Methadon verloren

Bij de politie in Harderwijk is melding gemaakt van het verlies van een zestal tabletten Methadon. Het innemen van deze tabletten kan met name voor kinderen gevaarlijk zijn. De politie verzoekt bij aantreffen van de tabletten deze bij de politie in te leveren.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --