Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Hoogeveen 21-01-2005

Proces-verbaal wegens mishandeling
MEPPEL De politie maakt proces-verbaal opgemaakt tegen een 39 jr. man uit Meppel. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 17 jr. plaatsgenoot. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari in de Kruisstraat in Meppel. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een paar dagen later deed hij aangifte van zware mishandeling. Volgens het slachtoffer heeft hij een gebroken kaak, hersenschudding en wat kneuzingen overgehouden aan de mishandeling. Beide mannen waren betrokken bij wat schermutselingen in een plaatselijke horecagelegenheid. Daarbij gaf de 17 jr. jongen een klap in het gezicht van de 39 jr. man. De ruzie zette zich buiten voort en daar sloeg de 39 jr. man de 17 jr. jongen tegen het hoofd waardoor deze op straat kwam te vallen.

Inbraken
EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is in Emmen ingebroken in twee bedrijfspanden aan de Laan van de Bork en de James Cookstraat. In de Laan van de Bork werd een computer gestolen. Het is nog niet bekend wat uit het andere pand is meegenomen.

GEES In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Gees ingebroken in een bedrijfspand aan de Dorpsstraat. Hier wordt niets vermist.

Verkeerscontrole
TYNAARLO In- en rond Tynaarlo bekeurde de politie vrijdagmorgen bij verkeerscontroles vijf automobilisten. Twee keer voor het niet handsfree bellen, twee keer voor overschrijding van de max. snelheid en één keer voor het niet houden van voldoende afstand.

Man bekrast auto
ASSEN Een nog onbekende oudere man bekraste vrijdagmiddag op de Groningerstraat in Assen een geparkeerde auto. Een vrouw zag dat de man met zijn paraplu over de hele lengte de auto kraste. Ze sprak de man aan waarop hij zei dat hij het expres had gedaan. Hierna liep hij samen met ene vrouw die bij hem liep verder. De gewaarschuwde politie heeft nog naar het stel gezocht maar hen niet gevonden. De getuige omschrijft de dader als een ongeveer 60 jr. man met grijs haar. Hij droeg een donker grijze jas en een bruine pet. De paraplu was groen. De vrouw die bij hem liep droeg een rode jas. Mensen die menen te weten wie deze man is worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (05-106956)

Autos botsen op de N34
COEVORDEN Twee autos raakten vrijdagmorgen zwaar beschadigd bij een aanrijding op de N-34 bij Coevorden. Een 23 jr. vrouw uit Coevorden kwam rijdend in de richting Dalen door onbekende oorzaak in de rechterberm. Het lukte haar de auto weer op de weg te krijgen maar toen de auto daarna opnieuw in de berm kwam verloor ze de macht over het stuur. De auto komt dwars op de rijbaan te staan en wordt daarna aangereden door een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 56 jr. man uit Meppel. Deze auto belandt uiteindelijk tegen de vangrail. Niemand raakte gewond.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maanddag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.