Gemeente Deventer

Week 3, 20 januari
2005

Wethouder neemt na achttien jaar afscheid openbaar bestuur

STADSPENNING VOOR JOSàDIRKSEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de Deventer Stadspenning toe te kennen aan José Dirksen-Bloemenkamp vanwege haar langdurige en warme inzet als raadslid en wethouder in de gemeenten Diepenveen en Deventer. Burgemeester James van Lidth de Jeude reikt haar de penning en daarbij behorende oorkonde uit op vrijdag 21 januari tijdens de afscheidsreceptie in het Stadhuis.

José Dirksen werd op 29 april 1986 lid van de raad van de gemeente Diepenveen. Zij maakte deel uit van de lokale partij Algemeen Diepenveens Belang. Van 12 april 1994 tot 11 december 1997 was zij wethouder van deze gemeente.

Op 4 januari 1999 nam zij zitting in de raad van de nieuw gevormde gemeente Deventer. Samen met Deventer Belang was de nieuwe partij Algemeen Deventer Belang ontstaan.

Op 6 mei 2002 legde zij, in het kader van het dualisme, haar functie van raadslid neer om haar partij als wethouder te vertegenwoordigen. Zij bekleedde de portefeuilles Ouderenbeleid, Buurt- en Opbouwwerk, Opvang en Zorg, Coördinatie Wijkaanpak, Sport, Facilitaire Zaken. Daarnaast was zij wijkwethouder van wijk 4 (Zandweerd-Noord), Borgele/Platvoet, Keizerslanden, Tuindorp en Ziekenhuisbuurt).

Met een onderbreking van één jaar is zij achttien jaar actief geweest in het openbaar bestuur.

Publicatiedatum: 20-1-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging donderdag 20 januari 2005