Dienstenbond CNV


ABU - concept-voorstellen CAO vaste medewerkers 21-01-2005

Op 1 januari jl. is de ABU CAO voor Vaste Medewerkers in dienst van uitzendbureaus afgelopen. Binnenkort starten de onderhandelingen over een nieuwe CAO. Onderhandelingen over uw arbeidsvoorwaarden die volop in het teken staan van het Sociaal Akkoord. Dit Sociaal Akkoord is door u en vele collegas afgedwongen door de demonstraties in het najaar van 2004. De demonstratie op het Museumplein in Amsterdam was een daverend succes. Veel bezuinigingen door het kabinet zijn afgehouden.

Het Sociaal Akkoord moet in de komende onderhandelingen een vertaling krijgen in de ABU CAO voor de Vaste medewerkers. Dat is geen eenvoudige opgave omdat er veel veranderingen voor de deur staan. Veranderingen waarbij de ingangsdatum van 1 januari 2006 cruciaal wordt, volgens het huidige bekende wetgevingsproces. Het gaat dan om de invoering van de nieuwe fiscale kaders voor Pensioen & Levensloop maar ook om een nieuw stelsel van ziektekosten. Het is om deze reden dat we dit jaar tot een looptijd wensen te komen voor de nieuwe CAO van 12 maanden: te weten van 1 januari tot en met 31 december 2005.

Uw mening
De volledige concept-voorstellen voor de nieuwe ABU CAO voor Vaste medewerkers zijn bijgevoegd. Aan u het nadrukkelijke verzoek om te reageren en aanvullende voorstellen te doen. Graag zien wij uw stemformulier of reacties per email uiterlijk 26 januari 18.00 uur retour.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze Info? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl