Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 21 januari 2005

Verdachten stoeptegelzaak in voorlopige hechtenis

Vrijdagmiddag 21 januari heeft de rechter-commissaris van de Haagse rechtbank vier jonge mannen in bewaring gesteld. De verdachten zijn alle vier meerderjarig en komen uit Rijswijk.

De vier worden ervan verdacht op zondagavond 9 januari een stuk steen vanaf een viaduct over de A-4 in Rijswijk te hebben gegooid waardoor een passerende auto werd geraakt. De bestuurster van de auto raakte daardoor zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De vier mannen worden er ook van verdacht eerder die zondag vanaf een ander viaduct in Rijswijk een zak puin naar beneden op een passerende vrachtwagen te hebben gegooid.

De rechter-commissaris heeft de vier verdachten voor beide feiten in bewaring gesteld.

De Politie Haaglanden doet nader onderzoek naar de precieze toedracht en de rolverdeling. In verband met dat nadere onderzoek zitten de verdachten in beperkingen. Dat houdt in dat zij geen contact met de buitenwereld mogen hebben, behalve met hun advocaat. De verdachten mogen wel kranten lezen en televisie kijken.

In verband met het feit dat de verdachten in beperkingen zitten én in verband met het onderzoek kan op dit moment geen informatie worden gegeven over de verklaringen die de verdachten hebben afgelegd bij de politie en bij de rechter-commissaris.

Aan de reclassering zal worden gevraagd rapportages op te maken over de vier verdachten.

Diegenen die de bewuste zondagavond 9 januari op het viaduct over de A-4 of op de weg zelf iets hebben gezien dat in verband zou kunnen worden gebracht met deze zaak, wordt verzocht dat te melden aan de Politie Haaglanden. Telefoon 0900 8844 en vragen naar Bureau Rijswijk.