PERSBERICHT - 2005-01-21

Wintersporters moeten het met weinig sneeuw doen

De afgelopen weken hebben de skiërs het met een dun sneeuwlaagje moeten doen. Vooral op de zwarte afdalingen is de sneeuwlaag afgeschraapt en komen de stenen door de dunne sneeuwlaag heen. Het is dan ook aan te raden om op de blauwe en rode pistes te blijven waar de sneeuw beter is blijven liggen.

Gelukkig hebben de meeste wintersportdorpen voldoende sneeuwkanonnen om de pistes nog een beetje in conditie te houden.

Liefhebbers van (k)oude auto's
In het Oostenrijkse Ischgl hebben artiesten met sneeuw en ijs het 'coolste' automuseum opgezet. Op de pistes staan fraaie sneeuwsculptures van oldtimers. Van Ferrari tot Fiat en van Chevrolet tot Pontiac. De beelden zijn te bewonderen totdat de zon ze doet terugkeren in de oorspronkelijke toestand: water.

Nog een tip voor de sneeuwgangers
Het dievengilde is weer op pad. Hier en daar verdwijnen vooral dure ski's en snowboards die geparkeerd staan bij de restaurants of zelfs uit de skibergingen bij de hotels.

Maak het de dieven wat moeilijker door met iemand van ski te wisselen. Plaats het nu ongelijke paar ver uit elkaar op de helling of in de skiberging. Voor snowboards zijn er kleine slotjes waarmee het board kan worden vastgemaakt aan een skistandaard of waarmee twee boards met elkaar kunnen worden verbondenl