Ingezonden persbericht


Nijmegen, 21 januari 2005

PERSBERICHT

Op Ruwe Planken op zoek naar Helden

In het kader van de Boekenweek 2005 duikt Op Ruwe Planken in de krochten van de geschiedenis en gaat op zoek naar helden. Tijdens de Boekenweek met het thema Spiegel van de Lage Landen - Boeken over onze geschiedenis', staan de duizenden boeken centraal waarin de geschiedenis van Nederland wordt beschreven. Variërend van biografieën en dagboeken tot historische romans en monografieën over belangrijke tijdvakken.

Op Ruwe Planken geeft hier aan eigen draai aan en gaat op zoek naar helden. Heb je literaire helden als inspiratiebron, is er een persoon in je dagelijkse omgeving die je als een held beschouwt, moeten helden de Mount Everest beklommen hebben of zijn helden geen supermensen, maar zij die de dagelijkse realiteit van het leven glansrijk doorstaan? Wie is jouw held, wat is een held eigenlijk en waarom dan?

De redactie van Op Ruwe Planken leest graag uw invulling van dit thema. De mooiste inzendingen worden opgenomen in het nummer dat verschijnt in de Boekenweek, die gepresenteerd zal worden in Dekker v.d. Vegt te Nijmegen. Naast werk van onze auteurs zal het thema vanuit verschillende invalshoeken belicht worden. Deskundigen geven hun gezichtspunt vanuit gebieden als de historie, religie en antropologie.

Op Ruwe Planekn is een open podium op papier, met standplaats Nijmegen en publiceert werk van auteurs die nog niet zijn gedebuteerd bij een uitgeverij. Indien werk wordt geplaatst, ontvangt de auteur een bewijsexemplaar.

De deadline voor ingezonden werk staat op 4 februari.

De presentatie zal plaatsvinden op 9 maart aanstaande in de Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29 te Nijmegen. Aanvang om 20:00 uur. De toegang is geheel vrij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hedzerd de Boer

Hoofdredacteur Op Ruwe Planken

024-3556151(na 18:00 uur)

redactie@opruweplanken.nl

Op Ruwe Planken

Gymnasion, N-1.310

Heyendaalseweg 141

6525 AJ Nijmegen