Vereniging Spierziekten Nederland


MijnVSN officieel geopend

Op vrijdagmiddag 21 januari heeft de heer Dick Kaasjager, directeur Gehandicaptenbeleid van het ministerie van VWS, de feestelijke opening verricht van MijnVSN.

de heer Kaasjager tijdens zijn toespraak De nieuwe site is uniek binnen de gezondheidszorg. In plaats van de internet-informatieberg waar mensen in kunnen graven steeds groter te maken, krijgt de gebruiker van MijnVSN informatie op maat geleverd. Zoals een piloot in een cockpit heeft de gebruiker alle belangrijke gegevens onder handbereik.

Voor mensen met een spierziekte is internet een venster op de wereld. Zij zijn door hun ziekte vaak minder mobiel. Internet is voor hen het medium om informatie te zoeken over hun zeldzame aandoening en om contacten te leggen met anderen. Maar zelfs over zeldzame aandoeningen is inmiddels enorm veel informatie voorhanden, terwijl het nog steeds lastig is om met lotgenoten in contact te komen. In MijnVSN worden ook de verenigingsactiviteiten zichtbaar. Leden kunnen zich on line aanmelden voor bijeenkomsten.

De VSN was in 1996 de eerste patiƫntenorganisatie met een eigen website. Sinds die tijd heeft de VSN een voortrekkersrol vervuld. Per dag maken gemiddeld 2200 mensen met een spierziekte gebruik van de vsn-website. Gezien de beperkte doelgroep is dit een opmerkelijk hoog aantal.

De presentatie van de cockpit vormde een onderdeel van het ZapHouse-programma op vrijdagmiddag 2i januari. De aanleiding hiervoor vormde de ingebruikname van het gerenoveerde kantoor van de VSN. Tijdens het 'ZapHouse' waren er lezingen over onderzoek en medicijn-ontwikkeling en werden de jongerenprojecten van de VSN toegelicht. De bezoekers konden naar believen 'zappen' tussen de verschillende activiteiten.

De cockpit is gebouwd met Phoundry, een database en content-management systeem van Webpower. De cockpit is tot stand gekomen met een projectsubsidie uit het Drempels-weg programma van het ministerie van VWS en het Landelijk Bureau Toegankelijkheid.
21 januari 2005

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400