VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Carlo Boszhard hoofdrol in Beauty and the Beast

Amsterdam, 21 januari 2005

CARLO BOSZHARD HOOFDROL IN BEAUTY AND THE BEAST

Carlo Boszhard gaat een hoofdrol vertolken in de Disney-musical Beauty and the Beast van Joop van den Ende Theaterproducties. Hij neemt de komische rol van Lumière op zich in de voorstelling die gaat over het betoverende liefdesavontuur van de mooie Belle en het afstotelijke Beest. Gisteren werd bekend dat Chantal Janzen de rol van Belle gaat spelen. Carlo en Chantal werkten eerder samen in de musical Saturday Night Fever. Vanaf aanstaande dinsdag zullen zij ook samen het televisieprogramma Staatsloterij Live presenteren.

Regisseur Glenn Casale was aangenaam verrast omdat Carlo tijdens de audities ook een kwetsbare kant liet zien. Naast humor is dat een belangrijk aspect in de rol van Lumière (de kandelaar). Voor Carlo Boszhard komt een langverwachte droom uit: 'Ik heb heel lang gewacht op deze rol. Al is het alleen al omdat ik het nummer 'Be Our Guest' kan zingen. Een echt shownummer en prachtig vertaald in het Nederlands door Martine Bijl.'

De Amerikaanse regisseur Glenn Casale baseert zich voor de Nederlandse voorstelling van Beauty and the Beast op de originele novelle uit de 16e eeuw en niet op de cartoon versie. Door de verschillende lagen in het verhaal te laten zien, wordt het een voorstelling die geschikt is voor jong en oud. Het is de eerste keer dat Joop van den Ende Theaterproducties een reizende voorstelling maakt van een Disney-musical. Het thema van de voorstelling is de tegenstelling tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Op 2 oktober 2005 is de Nederlandse première gepland in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De kaartverkoop zal medio april openen. De voorstelling zal reizen door Nederland en in verschillende grote theaters in Nederland te zien zijn.

Noot voor de redactie/