Stad Utrecht, 11.25 uur

Utrecht 22-01-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Meisje aangereden

UTRECHT Op de Wittevrouwenstraat werd vrijdagmiddag omstreeks 13.15 uur een 13-jarig meisje aangereden.

Agenten waren op de Wittevrouwenbrug het verkeer aan het regelen, in verband met een omleiding, toen een 28-jarige bestuurder van een bestelbus op de kruising rechtsaf sloeg, de Wittevrouwenstraat in. Hij liet daarbij het meisje op de fiets, die rechtdoor wilde fietsen, niet voor gaan en het meisje kwam met haar fiets onder de bus terecht. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Een 12-jarige Utrechtse jongen werd vrijdagavond omstreeks 21.00 uur aangehouden op de Columbuslaan.

Agenten zagen tijdens een surveillance een jongen hard wegrennen achter de woningen aan de Hannolaan en Columbuslaan. Omdat zij het niet vertrouwden, zetten zij de achtervolging in. Vervolgens zagen zij dat er nog een jongen over de schutting klom. Hij rende weg, maar werd later aangetroffen en aangehouden. De andere jongen kon ontkomen.

Uit nader onderzoek bleek dat er in een woning aan de Hannolaan was ingebroken, bij een andere woning in de nabije omgeving was een poging inbraak gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed

DE MEERN Omdat hij zonder kentekenplaat reed, werd in de nacht van zaterdag op zondag een 59-jarige automobilist aangehouden op de Nijverheidsweg.

De auto van de man bleek niet verzekerd te zijn. Ook was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bovendien had hij teveel gedronken: 845 ug/l.

UTRECHT Een 55-jarige Utrechter blies vrijdagavond omstreeks 18.35 uur 400 ug/l. Deze man werd betrapt op het rijden onder invloed nadat hij op de Laan van Nieuw Guinea was betrokken bij een aanrijding met een andere auto. Niemand raakte bij deze aanrijding gewond.

Bromfietscontrole

UTRECHT Vrijdagmiddag en -avond werd in Kanaleneiland-noord en Lombok een bromfietscontrole gehouden.

Er werden 47 bromfietsen gecontroleerd en 23 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor opgevoerde brommers en het niet kunnen tonen van een certificaat.