TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-01-2005

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 22 januari
Radio 2 - 16.00 uur

GERARD JOLING EN CLAUDIA DE BREIJ IN TROS MUZIEKCAFÉ

In TROS MUZIEKCAFÉ van zaterdag 22 januari maakt Claudia de Breij haar opwachting. De cabaretière, presentatrice, zangeres en 3FM-dj vertelt aan presentator Hadassah de Boer over haar voorliefde voor Barbara Streisand en over haar nieuwe album waar de liedjes uit haar laatste twee cabaretprogramma's op staan.

Ook Gerard Joling is te gast in TROS MUZIEKCAFÉ. De zanger, die eigenlijk geen introductie behoeft, vertelt over zijn muzikale plannen.

Zita Swoon-gitarist Bjorn Eriksson had zin in een eigen project. Onder de naam Maxon Blewitt verscheen onlangs een debuutalbum met daarop ietwat melancholisch klinkende liefdesliedjes, maar altijd met een elektrische gitaar en gebruik van andere elektronica. Maxon Blewitt komt uit België en zaterdag maken ze de trek naar Amsterdam.

Anke Angel is een van de weinige Nederlandse boogiewoogie-pianisten. Met haar kwartet geniet ze bekendheid in eigen land en buiten de landsgrenzen in onder meer Duitsland. Ze leerde de fijne kneepjes van het boogiewoogiespelen van Little Willie Littlefield en in de loop der tijd is Anke steeds veelzijdiger geworden, zoals ook te horen is op haar laatste album. Zaterdag speelt ze live in TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl