Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 22 januari

* RUIM ZESHONDERDVIJFTIG HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM/SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West stelde vrijdagmorgen omstreeks half twaalf, naar aanleiding van stankklachten, een onderzoek in een woning in de Suiestraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 192 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld. In een pand in de Snellinckstraat werden vrijdagmiddag omstreeks vier uur, naar aanleiding van tips, tweehonderd hennepplanten in beslag genomen. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af.

SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam ontmantelde vrijdagmiddag rond kwart voor vijf , naar aanleiding van waterlekkage, in een woning in de Mariastraat een hennepkwekerij. In beslag genomen werden 270 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur. Personeel van ONS constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek


* BRAND IN KERK
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor zeven ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een kerk op de Beukelsdijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Brandweerpersoneel, dat het sein middelbrand gaf, evacueerde drie personen uit de kerk en bluste het vuur. Als gevolg van de bluswerkzaamheden werd de straat voor enkele tijd afgesloten voor al het verkeer. De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek naar de toedracht van de brand in.


* AUTO TEGEN LANTAARNPAAL; BESTUURDER ZWAARGEWOND

ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks kwart over acht raakte een 82-jarige man uit Rotterdam zwaargewond, nadat hij door nog onbekende oorzaak op de Gerdesiaweg met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Het slachtoffer dat bekneld was geraakt, werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde situatie gehaald. De man, die onder meer gebroken ribben en een klaplong opliep, werd door personeel van deAmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij werd overgebracht naar de intensive care-afdeling. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor acht ontstond brand in een woning in de Nieuwe Boezemstraat. Een 28-jarige bewoner had kaarsen aangestoken en had vervolgens het huis verlaten. Toen de man even later weer thuis kwam, stond de woning in brand. Brandweerpersoneel redde twee honden uit de woning, bluste het vuur en gaf kort na acht uur het sein 'brand meester'. De honden werden ter plaatse door personeel van de Dierenambulance behandeld. Als gevolg van de bluswerkzaamheden werd een gedeelte van de Nieuwe Boezemstraat gedurende enige tijd afgesloten voor het verkeer.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN; NEGEN STEEKWAPENS IN

BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield tussen vrijdagavond zes uur en zaterdagmorgen twee uur een actie preventief fouilleren in het door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden.
In totaal werden 315 personen op straat en in horecagelegenheden gefouilleerd, en werden 127 auto's gecontroleerd. Er werden twaalf personen aangehouden, waarvan acht op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden negen steek-, drie slagwapens, twee schroevendraaiers, busje traangas en hoeveelheden xtc, hard- en softdrugs, vuurwerk en munitie.


* VERDACHTEN MET SABELS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield zaterdagmorgen omstreeks twee uur op de Jacob van Campenweg drie mannen uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel aan (20, 21 en 26 jaar) wegens bedreiging aan. Politiemensen stelden, naar aanleiding van een melding dat op de Hattasingel mannen met samoeraizwaarden liepen, een onderzoek in. Op de Hattasingel verklaarden omstanders dat zij door enkele mannen met een zwaard waren bedreigd. Na de bedreiging stapten de mannen in een auto en reden weg.
Even later trof politiepersoneel op het Jacob van Campenplein een aantal personen aan die ook door de verdachten was bedreigd. Voor een woning op het Jacob van Campenplein werd de auto waarmee de daders na de eerdere bedreiging waren gevlucht, aangetroffen. In de omgeving werden, naar aanleiding van de opgegeven signalementen, even later twee mannen aangetroffen, die bij het zien van de politie ijlings de benen namen. Na een korte achtervolging werden beide mannen in hun kraag gevat. De eigenaar van de auto werd even later ook aangehouden. Alle drie de verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. In de bosjes werden twee sabels aangetroffen en in beslag genomen. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* VERDACHTEN BEROVING AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg hield vrijdagmiddag omstreeks kwart voor vijf in de Goudsbloemstraat twee jongens uit Vlaardingen, 15 en 16 jaar, aan. Beide jongens hadden kort daarvoor op de Van Hogendorplaan, onder bedreiging van een mes, een 32-jarige vrouw uit Vlaardingen van haar scooter beroofd. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen tussen geparkeerd staande auto's werd even later de gestolen scooter, met een draaiend voorwiel, aan. Op hetzelfde moment renden twee jongens, die voldeden aan de opgegeven signalementen, richting Lavendelstraat weg. Hierop werd een achtervolging ingezet en werden de twee jeugdige verdachten aangehouden. Beide jongens werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.