Stad Utrecht, 12.10 uur

Utrecht 23-01-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Dertig aanhoudingen FC Utrecht aanhang

UTRECHT Zaterdagavond omstreeks 22.30 uur werden dertig jongeren aangehouden nadat zij in de wijk Sterrenwijk overlast hadden veroorzaakt. De groep, die zich als FC Utrecht aanhang manifesteerde, liep rond in de wijk Sterrenwijk en vertoonde hinderlijk gedrag. Diverse bewoners belden de politie.

Met behulp van mobiele eenheid en politiehonden werd de groep aangehouden op de kruising van het Ledig Erf met de Tolsteegsingel.

Zij werden ingesloten en zitten nog vast.

Man onder invloed veroorzaakt botsing

UTRECHT - Een 29-jarige Poolse man werd zaterdagavond omstreeks 23.15 uur aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de kruising van de Einsteindreef met de Carnegiedreef.

De man reed door het rode licht en botste tegen een auto die werd bestuurd door een 33-jarige Utrechtse bestuurder.

De politie kwam ter plaatse en rook dat de man uit Tienhoven alcohol had gedronken. Hij moest blazen en de uitslag was 840 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man werd veroordeeld tot het betalen van 800 euro boete.

Beroving

UTRECHT Op de Vleutenseweg werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 2.35 uur een 32-jarige vrouw beroofd van haar tas.

De vrouw zat in haar auto te wachten voor het verkeerslicht toen een persoon op een scooter rechts naast haar stopte. De persoon die bij deze bestuurder achterop zat sloeg de autoruit in en griste haar tas van de bijrijdersstoel.

Beide verdachten droegen donkere kleding en een bivakmuts.

Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man botst tegen brug

UTRECHT - Een 36-jarige man uit Nieuwegein reed in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 4.20 uur tegen een betonnen brugpeiler aan op verkeersplein Hooggelegen.

Vermoedelijk was zijn hoge snelheid de oorzaak dat de man de macht over het stuur verloor en tegen de brugpeiler aanreed.

De man reageerde erg recalcitrant toen de politie arriveerde. Hij moest zich door ambulancepersoneel onder behandeling laten stellen omdat hij het stuur in zijn borst had gekregen. Zij namen de man mee naar het ziekenhuis.

De Nieuwegeiner weigerde medewerking te verlenen aan de blaastest. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Ook is tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor het beledigen van de agenten en het niet bij zich hebben van zijn rijbewijs.

Snelheidscontroles

UTRECHT Zaterdag werd tussen 11.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Karl Marxdreef. Er passeerden in dit uur 1177 autos het meetpunt. Van hen reden 79 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u. Op de Karl Marxdreef is 70 km/u de maximale toegestane snelheid.

Op de Catharijnesingel werd ook gecontroleerd op snelheid. Hier werd gecontroleerd tussen 14.15 en 16.15 uur. Van de 1948 autos die in deze tijd passeerden, reden er 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u (maximaal toegestaan: 50 km/u).

Aanrijding

UTRECHT - Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur ontstond een aanrijding tussen een scooter en een auto.

De auto werd bestuurd door een 40-jarige man uit Vianen en reed vanaf Den Hoed de Utrechtseweg op. Van rechts kwam een scooter met daarop een 18-jarige bestuurder uit de Meern. De automobilist botste tegen de scooterrijder op. De aanrijding wordt onderzocht door de Regionale verkeersdienst.

Beide bestuurders werden naar het ziekenhuis vervoerd.