Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 januari 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Drugsvangst in Enschede

In totaal 3 kg harddrugs in beslag genomen; politie houdt zeven verdachten aan

Enschede

Vrijdagavond 21 januari deed een team van de Politie Twente een inval in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. In het belang van hetzelfde onderzoek werden tevens die avond op diverse locaties in Enschede huiszoekingen gedaan. De actie resulteerde in de aanhouding van zeven verdachten, allen woonachtig in Enschede. Het gaat hierbij om twee vrouwen van 31 en 41 jaar en vijf mannen van 35, 37, 39, 40 en 50 jaar. Zij zijn allen in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. In ieder geval vijf van hen zullen begin volgende week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. In totaal werd 3 kg aan harddrugs in beslag genomen. Een deel hiervan is aangetroffen in de woning van een van de verdachten, een ander deel in de auto van een van hen. Nader onderzoek volgt.
(05-007081)

T.a.v. de redactie:
In het belang van het vervolgonderzoek wordt over deze zaak geen verdere informatie verstrekt.

Aanhoudingen na mishandeling

Twee jongens worden met een kapot bierglas in het gezicht geslagen; politie houdt twee verdachten aan

Haaksbergen

Surveillerende politieagenten werden zondag 23 januari rond 02.00 uur buiten door een medewerker van een horecagelegenheid aan de Eibergsestraat in Haaksbergen aangesproken. De medewerker vertelde dat er even daarvoor binnen een vechtpartij was geweest, waarbij twee jongens met een kapot bierglas in hun gezicht waren geslagen. Twee verdachten waren aangehouden. De agenten troffen twee gewonde 17-jarige jongens aan, een uit Haaksbergen en de ander uit Rietmolen. Zij hadden beiden letsel in hun gezicht en werden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De twee verdachten, een 18-jarige vrouw uit Winterswijk en een 18-jarige man uit Borculo, werden aangehouden en voor nader verhoor opgesloten. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Nader onderzoek volgt. (05-009751)

Autodief raakt gewond

Diefstal auto komt de verdachte duur te staan

Reutum, Vasse

Politieagenten reden zondag 23 januari rond 03.00 uur op de Kerkstraat in Reutum en zagen een auto met hoge snelheid vanaf een parkeerplaats de weg oprijden. De auto reed al slingerend en met gierende banden weg en voerde geen verlichting. De agenten zetten de achtervolging in en van de Kerkstraat ging het naar de F.J. Groothuisweg en vervolgens naar de Beekzijdeweg (Vasse). De auto voerde inmiddels verlichting en op een gegeven moment raakten de agenten door de hoge snelheid waarmee de auto reed, het zicht op de achterlichten kwijt. Opeens zagen zij echter geen achterlichten meer, maar twee koplampen links van de weg. De bestuurder van de auto bleek de macht over het stuur te zijn kwijtgeraakt en was tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder was gewond en in de auto hing een sterke alcohollucht. De agenten lieten meteen een ambulance komen. Ondertussen kwam de melding binnen dat diezelfde auto even daarvoor was gestolen aan de Kerkstraat in Reutum. Een 21-jarige man uit Arrien deed hiervan aangifte. Hij had, voordat hij wilde vertrekken, de auto stationair laten lopen om de ruiten te ontdooien. Terwijl hij bij de auto nog even met zijn vriendin aan het praten was, sprong iemand in zijn auto en ging er vandoor. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Vriezenveen, werd door de agenten aangehouden wegens autodiefstal en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij vermoedelijk een nacht ter observatie zou worden opgenomen. Omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen. Nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen is, zal hij op het politiebureau gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-009781)

Rijden onder invloed

Automobilist weigert mee te werken aan een ademanalyse, waarna zijn rijbewijs wordt ingevorderd

Oldenzaal

Politieagenten hielden zaterdagavond 22 januari omstreeks 22.15 uur op de Wilhelminastraat in Oldenzaal een automobilist aan nadat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau weigerde hij zijn identiteitsbewijs te laten zien en gaf in eerste instantie een valse naam op. Zijn identiteitskaart en rijbewijs werden even later gevonden in de auto waarin hij reed. Het bleek te gaan om een 43-man uit Rossum. Omdat de man weigerde mee te werken aan een ademanalyse, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-009707)

Verkeergevaarlijk rijgedrag

Automobilist moet rijbewijs inleveren nadat hij door zijn rijgedrag het verkeer ernstig in gevaar heeft gebracht

Rijssen

Politieagenten reden zaterdagmorgen 22 januari omstreeks 11.30 uur over de Molenstalweg in Rijssen toen hen een auto tegemoet reed. De auto voerde mistlampen waardoor de agenten hun auto keerden om de bestuurder hierop aan te spreken. De bestuurder zag dit kennelijk want hij ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten gingen achter de auto aan. De bestuurder bracht het verkeer ernstig in gevaar door onder anderen de maximum snelheid te overtreden en gebruik te maken van het trottoir om maar snel langs stilstaande auto's te komen. Op de Karel Doormanstraat reageerde de man op de sirene van de politieauto en stopte. De agenten hielden de man, een 45-jarige Rijssenaar, vervolgens aan. De 45-jarige moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt proces-verbaal. (05-009527)

Openlijke geweldpleging

Na een melding van een vechtpartij houdt de politie twee verdachten aan

Hengelo

Zondag 23 januari kwam rond 03.00 uur een melding binnen van een vechtpartij aan de Bij de Toren in Hengelo. Op weg naar deze locatie passeerden politieagenten de Deldenerstraat en zagen dat bij een winkel meerdere ruiten vernield waren. Op de locatie Bij de Toren zagen zij vervolgens dat een groep jongeren aan het vechten waren. Zij vroegen de jongeren op te houden, waarna de groep opkeek en naar achteren stapte. Omdat een van hen het echter nodig vond om een jongen, die op de grond lag, nog even een trap te verkopen, hielden de agenten hem aan. Het gaat hierbij om een 19-jarige Hengeloër. Een andere 19-jarige Hengeloër werd eveneens aangehouden nadat getuigen hadden aangegeven dat hij de ruiten van de winkel aan de Deldenerstraat had vernield. Beide verdachten hebben inmiddels de genoemde feiten bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-009769)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigt medewerker van een horecagelegenheid nadat hij de zaak moest verlaten

Enschede

Politieagenten hielden zondag 23 januari rond 03.00 uur een 34-jarige man uit Hengelo aan op de Oude Markt in Enschede. Een medewerker van een horecagelegenheid aldaar had de man de deur gewezen omdat hij overlast had bezorgd. De 34-jarige was het hiermee niet eens en bedreigde de medewerker verbaal met de dood. De medewerker, een 37-jarige man uit Losser, deed inmiddels aangifte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-009771)

Vernieling bermpaaltjes

Politie houdt twee verdachten aan nadat zij 20 berm(reflexi)paaltjes uit de grond te hebben getrokken

Rijssen

Zondag 23 januari werd rond 05.00 uur gemeld dat door twee personen vernielingen werden gepleegd langs de provinciale weg N347 in Rijssen. Politieagenten reden genoemde weg af en troffen op het fietspad twee jongemannen aan, waarvan er een met berm(reflexi)paaltjes in de armen liep. De andere man had smerige handen en was zichtbaar ook aan het werk geweest. De agenten hielden beide verdachten aan, mannen uit Nijverdal van 18 en 20 jaar. Nader onderzoek wees uit dat beide mannen 20 bermpaaltjes uit de grond hadden getrokken. Een deel lag in de berm maar ook lagen er enkele paaltjes op het wegdek. Gelukkig hebben zich hierdoor geen ongelukken voorgedaan. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-009815)


---- --