Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen 23-01-2005

Politie controleert op rijden onder invloed

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Meppel, met ondersteuning van mensen van Rijkswaterstaat, uitgebreid gecontroleerd op het rijden onder invloed. 352 automobilisten moesten een blaasproef afleggen. 32 bestuurders hadden gedronken. Bij vijf van hen werd een alcoholgehalte vastgesteld boven de toegestane grens van 0,5 promille.
Twee inwoners van Zwartsluis (60 en 53 jr.) werden gecontroleerd op de Zuiderlaan en kregen voor het rijden met een alcoholgehalte van ongeveer 0,65 promille ook allebei een transactievoorstel van 190,-. Op dezelfde weg is ook een 32 jr. automobilist uit Drachten aangehouden. Omdat bij hem een alcoholgehalte van 1,2 promille is vastgesteld wordt er proces-verbaal opgemaakt.
Op de Hoogeveenseweg liepen een 46 jr. man uit Zuidveen (0,6 promille) en een 25 jr. man uit Nieuwleusen (1,3 promille) tegen de lamp. De eerste kreeg een transactievoorstel van 190,-, de andere een proces-verbaal.

BEILEN Op de Brinkstraat in Beilen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 19 jr. automobilist uit Meppen aan. Bij de man werd een alcoholgehalte van ongeveer 0,75 promille vastgesteld. Hij kreeg een transactievoorstel van 300,-.

GIETEN Een 43 jr. man uit Nieuw-Weerdinge is in de nacht van zaterdag op zondag op de N-34 bij Gieten door een medeweggebruiker tot stoppen gedwongen. Dit gebeurde omdat de man slingerde en het overige verkeer in gevaar bracht. De getuige haalde de man in, bleef voor hem rijden en dwong hem zo tot stoppen. Nadat hij de sleutels en autopapieren van de dronken automobilist had afgepakt waarschuwde hij de politie. Op het politiebureau is een alcoholgehalte vastgesteld van 0,9 promille. De man kreeg een transactievoorstel van 300,-.

Politie houdt fietsendieven aan op aanwijzing getuige

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Hoogeveen vier jongeren van 16 en 17 jr. uit Hoogeveen en De Wijk aan. De jongens hadden bij het station twee fietsen gestolen. Een getuige zag dit en waarschuwde de politie. Die kon een aantal jongens direct in de omgeving aanhouden. De vierde meldde zich zelf op het politiebureau. De jongens zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Woninginbraken
EMMEN Zaterdagmiddag en avond is in Emmen op meerder plaatsen ingebroken in woningen. Aan de Tammingecamp werd de hele woning doorzocht en deels overhoop gehaald. Men mist o.a. videobanden en een videocamera. Aan de Thedingecamp hetzelfde verhaal maar daar is nog niet bekend wat werd meegenomen. Uit een woning aan De Dillen wordt voorzover nu bekend is niets vermist. Bewoners van een woning aan de Valtherlaan missen wel allerlei goederen. Bij alle woningen is men via een (geforceerde) deur binnengekomen. Een getuige heeft bij de woning aan de Tammingecamp twee grote forse mannen weg zien lopen. Eén van hen droeg een bruine jas, de andere een blauwe.

Politie zoekt getuigen van mislukte beroving
ZUIDLAREN De politie in Zuidlaren wil graag in contact komen met mensen die zaterdag getuige zijn geweest van een poging tot beroving bij een pinautomaat aan de Stationsweg in Zuidlaren. Met name vraagt de politie een man en een vrouw die voor het slachtoffer hebben gepind om contact op te nemen.
Een 80 jr. man uit Zuidlaren wilde zaterdag tegen 17.10 uur geld pinnen bij de pinautomaat bij de Milo aan de Stationsstraat. Hij moet even wachten voor een man en een vrouw die voor hem pinnen. Als deze twee weglopen pint de bejaarde man. Als hij zich hierna omdraait staat er een man achter hem die geld eist en zegt een mes te hebben. Het slachtoffer ziet geen mes en neemt een verdedigende houding aan. Hierop loopt de andere man zonder buit weg richting centrum. Bij de dader gaat het om een blanke man met een normaal postuur en net uiterlijk. Hij had een bol gezicht en donker stekelig haar. Hij droeg een lichtblauwe broek en crèmekleurige of geelachtige jas. (05-107297) Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Politie stelt onderzoek in naar ruzie met gewonden

EMMEN De politie probeert duidelijkheid te krijgen in wat er zich in de nacht van zaterdag op zondag heeft afgespeeld op de Hoofdstraat in Emmen waarbij twee personen gewond raakten. Omstreeks 04.50 uur ontstonden er problemen tussen een grotere groep Nederlanders en vier buitenlandse mannen van het AZC Aalden. Hierbij is in ieder geval één van de buitenlandse mannen geslagen en geschopt. Uiteindelijk is daarbij een mes getrokken en raakten twee mannen van 18 en 22 jr. uit Coevorden en Winschoten gewond aan een arm. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De politie heeft de vier mannen uit Aalden (19, 21, 23 en 36 jr.) aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (05-107297)

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 06-51 55 7950.

Roel Hallink neemt de voorlichting vanaf maandag 08.00 uur over. Tel 0591-662014 of 06-51528156.