Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl


1. Limburg-Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persbericht
Datum ( 23 januari 2005
Opmerkingen ( geen

Sittard; woningbrand door hennepplantage

Vrijdagmiddag werd een brand ontdekt in een woning aan de van Pallandtstraat in Sittard. Oorzaak van de brand, die op de zolder woedde, was kortsluiting in een schakelklok van een hennepplantage, die zich op de zolder bevond. Daar werden 240 hennepplanten aangetroffen. Omdat de bewoner niet aanwezig was, moest de brandweer de voordeur forceren om de brand te kunnen bestrijden. In verband met mogelijke overslag van het vuur, moest de deur van de woning van de buren ook geforceerd worden. De brandschade was aanzienlijk.

De elektriciteit had de Sittardenaar illegaal afgetapt. Tegen de 37-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geleen; politie zoekt daders schietincident op woning

Onbekenden hebben vrijdagavond omstreeks 20.40 uur met een vuurwapen geschoten op een woning aan de Pastoor van Eijsstraat in Geleen. Vermoedelijk waren de dader of daders met een auto. Er werden enkele schoten op de woning afgevuurd. Daarbij raakte niemand gewond. De politie is meteen een onderzoek gestart. Van de dader of daders ontbreekt elk spoor. De politie zoekt getuigen (0900 - 8844).

Maastricht; politie houdt verdachte van brandstichting aan

Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur hebben agenten een 19-jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De man wordt verdacht brand te hebben gesticht in een woning van zijn ex-vrouw aan de Kasteel Cortenbachlaan in Maastricht.

Eerder op de avond had de aangehouden Maastrichtenaar al een ruit vernield van diezelfde woning. Enige tijd later werden de agenten weer gealarmeerd, nu zou de man in de woning brand hebben gesticht. De Maastrichtenaar werd in de achtertuin van de betreffende woning aangehouden. In de keuken brandden op dat moment enkele kledingstukken die op een gasfornuis lagen. Nadat de agenten samen met de bewoonster de brand hadden geblust, bleek dat alle kranen van het gasfornuis open stonden zodat er gas uitstroomde. Door de kranen snel dicht te draaien kon erger worden voorkomen. De Maastrichtenaar is ingesloten.

Maastricht; provinciale alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Maastricht op de Akersteenweg, de Franciscus Romanusweg, de Tongerseen en op de Boschstraat alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten bijna 700 automobilisten een blaastest ondergaan. In tien gevallen werd proces-verbaal opgemaakt omdat de norm van 0,5 promille was overschreden. Eén automobilist weigerde iedere medewerking. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Kerkrade; dronken automobilist met hoge snelheid

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur, werd op de Kaalheidersteenweg een 28-jarige inwoner van Kerkrade aangehouden. De man reed met zijn auto op de Heerlenersteenweg en Kaalheidersteenweg met een snelheid van 100 km/u. Nadat agenten hem hadden laten stoppen verklaarde de man dat hij geen rijbewijs had. Uit een blaastest die hij moest ondergaan bleek dat hij een bloed/alcoholgehalte had van ruim 1,6.

Tegen de Kerkradenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; vrouw zwaar mishandeld door echtgenoot

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.50 uur, werd in haar woning aan de Hertogenlaan in Kerkrade een 44-jarige vrouw door haar 36-jarige echtgenoot mishandeld. De vrouw werd veelvuldig geslagen, maar zag kans op zeker moment te vluchten naar buurtbewoners. Daar waarschuwde zij de politie. Het slachtoffer werd onder andere met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen. De man werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; provinciale alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in het district Kerkrade op de Hoogstraat in Landgraaf en op de Euregioweg/Valkenhuizerlaan in Kerkrade alcoholcontroles gehouden. Ruim driehonderd automobilisten moesten een blaastest ondergaan. Drie automobilisten kregen een proces-verbaal omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Van één autobestuurder werd een bloedproef genomen.

Sittard; provinciale alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag werdenin het district Sittard alcoholcontroles gehouden. De controleplaatsen waren op de Leyenbroekerweg in Sittard, op de Rijksweg Zuid en - Noord in Geleen en op de Prins Mauritslaan en op de Stationsstraat in Beek. In totaal moesten 310 bestuurders een blaastest ondergaan. Tegen acht van hen werd proces-verbaal opgemaakt omdat ze met teveel alcohol op achter het stuur van hun auto waren gaan zitten.

Maastricht; politie onderzoekt dood Maastrichtenaar

De districtrecherche van het district Maastricht stelt een onderzoek in naar de dood van een 36-jarige Maastrichtenaar. Het slachtoffer overleed zaterdagmorgen in zijn woning aan de Parmastraat in Maastricht. Daarvóór had hij vermoedelijk drugs gebruikt.

Omdat de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld, startte de districtsrecherche meteen een onderzoek. In verband met dat onderzoek werden drie mannen in de leeftijd van 35 en 39 jaar uit Maastricht aangehouden. De drie waren in de woning van het slachtoffer aanwezig. Vandaag zondag wordt er sectie verricht op het stoffelijk overschot.

Eygelshoven; flat ontruimt na brand in brievenbus

Onbekenden hebben zaterdagavond omstreeks 22.30 uur brand gesticht in een brievenbus in de hal van een flat aan de Debijestraat in Eygelshoven. De brand was snel door de brandweer geblust. In verband met de enorme rookontwikkeling moesten voor korte tijd acht personen uit de flat worden geëvacueerd. Niemand raakte gewond. Omdat het vuur is aangestoken zoekt de politie getuigen (099 - 8844)

Maastricht; overval op woning

Zaterdagavond hebben vier mannen een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Kapittelstraat in Maastricht. De 39-jarige en een vriend van haar, werden door een van de overvallers met een vuurwapen bedreigd. Nadat de vier overvallers de woning hadden doorzocht gingen zij er vandoor met een gering geldbedrag en twee koffertjes met nepsieraden. Van de overvallers ontbreekt elk spoor.

Landgraaf; Veel duiven gedood bij brand in duivenhok

In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 04.20 uur, werd brand ontdekt in een duivenhok bij een woning aan de Steenenkruisweg in Landgraaf. Bij deze brand zijn tussen de 160 en 170 duiven omgekomen. Het 13 maanden oude duivenhok liep grote schade op. De politie houdt er rekening mee dat de brand is aangestoken. Zij stelt een onderzoek in en zoekt getuigen (0900 - 8844).

Heerlen; jeugdige vernielers van abri aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Schandelermolenweg twee 16-jarige inwoners van Heerlen aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van het vernielen van een abri op de Schandelerboord. Een getuige tipte de politie, die het tweetal vervolgens in de buurt kon aanhouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --