Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen - fietser gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 23-01-2005

Bij een verkeersongeval op de Bornsesteeg in Wageningen is vrijdagavond een 47-jarigr fietser uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer werd rond kwart voor zeven ter hoogte van de uitrit bij de sporthaal aangereden door een automobilist, een 35-jarige vrouw uit Bennekom. De automobiliste had bij het verlaten van de parkeerplaats de naderende fietser kennelijk over het hoofd gezien. Bij de daaropvolgende aanrijding liep de fietser letsel op aan het bovenlichaam. De gewonde Wageninger is ter controle overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede. Volgens de politie was er bij geen van de betrokkenen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 23-01-2005

De politie heeft zaterdagochtend een 37-jarige Edenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 43-jarige echtgenote. Politieagenten werden na een melding van huiselijk geweld naar het adres van het echtpaar geroepen. Daar troffen zij het slachtoffer aan. De vrouw verklaarde door haar man te zijn geslagen bij een huiselijke ruzie. De man zou inmiddels op bed te liggen slapen. De Edenaar werd door de agenten gewekt en aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Door de vrouw, die overigens licht gewond bleek, werd aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - Lunterenaren aangehouden na baldadigheid
Publicatiedatum: 23-01-2005

Twee Lunterenaren van 19 en 20 jaar zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens baldadigheid. Kort tevoren was bij de politie een melding binnen gekomen dat er een vechtpartij gaande zou zijn aan de Esserbroekerweg, waarbij mogelijk geschoten zou zijn. Agenten stelden een onderzoek in maar troffen geen vechtpartij meer aan. Terplekke kon door getuigen ook niet bevestigd worden of er daadwerkelijk geschoten was, wel had men enkele knallen gehoord. Ook was gezien dat er enkele betrokkene vandoor zouden zijn gegaan in een rode auto. De bewuste auto werd even later door surveillerende agenten aangetroffen met daarin de beide Lunterenaren. De mannen weigerden aanvankelijk een verklaring af te leggen en werden vervolgens aangehouden. Later bekende de 19-jarige vuurwerk te hebben afgestoken. Van een vechtpartij en wapens was niets gebleken. Beide mannen werden na verhoor weer vrijgelaten. Van de 20-jarige Lunterenaar kon niet worden aangetoond dat hij iets strafbaars had gedaan. De 19-jarige kreeg een bon wegens baldadigheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---