Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, zondag 23 januari

Alkmaar 23-01-2005 - 15.00 uur

Monumentaal pand afgebrand

Den Helder, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur ontdekten voorbijgangers dat er brand was uitgebroken in het oude raadhuis van de gemeente Den Helder aan de Kerkgracht. In korte tijd stond een groot gedeelte van het pand in brand. Door de brandweer werd het vuur geblust. Omstreeks 17.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Een groot deel van het gebouw werd door het vuur verwoest. Tijdens de bluswerkzaamheden werd de Kerkgracht gesloten voor alle verkeer. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Op dit moment is nog niet bekend waar en waardoor de brand is ontstaan.

Brandende vrachtauto zorgt voor verkeersstagnatie

Akersloot, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdagmiddag ontdekte de bestuurder van een vrachtauto, een 50-jarige man uit Obdam, dat er rook uit de verwarmingsinstallatie van zijn vrachtauto kwam. Hij reed op dat moment over de Rijksweg A9, ter hoogte van Akersloot. Toen de bestuurder de vrachtauto had stilgezet op de vluchtstrook en hij en een passagier de auto hadden verlaten, sloegen plotseling de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer heeft het vuur geblust. Een groot deel van de vrachtwagen werd door het vuur vernield. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Gedurende een halfuur zijn beide rijstroken van de A9 in de richting Uitgeest afgesloten geweest. Dit veroorzaakte een file tot aan Alkmaar.

Vrouw van tas beroofd

Zwaag, zaterdag 22 januari 2005

Zaterdagmiddag, omstreeks 17.50 uur werd een 83-jarige vrouw uit Zwaag van haar tas beroofd. Dit gebeurde op de Klagerstuin. Het slachtoffer liep daar met haar rolator toen zij werd aangesproken door twee Noord-Afrikaanse jongens. Zij vroegen de weg aan de vrouw. Toen zij zei dat ze de jongens niet kon helpen greep één hen de tas uit rolator waarna het heldenduo de kuierlatten nam en verdween in de richting van de Korenbloem.

Verkeerscontrole

Barsingerhorn / Middenmeer, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdag werden op verschillende in wegen in de omgeving van Barsingerhorn en Middenmeer verkeerscontrole gehouden. De controles waren vooral gericht op snelheidsovertredingen en het gebruik van alcohol in het verkeer. In totaal moesten 24 bestuurders een blaastest afleggen. Eén bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 315 ug/l. Zes bestuurders kregen een bekeuringen omdat zij te snel reden. Eén van hen, een 38-jarige inwoner van Middenmeer moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 130 km/u op een weggedeelte waar 80 km/u is toegestaan. Een overschrijding van de maximumsnelheid met 50 km/u of meer betekent automatisch dat het rijbewijs wordt ingevorderd.

Huiselijk geweld

Alkmaar, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdagavond is een 21-jarige Alkmaarder aangehouden in verband met het plegen van huiselijk geweld. De man had een familielid mishandeld met een stoelpoot en een aantal vernielingen geleegd in de woning. De dader is na zijn aanhouding voor verder onderzoek ingesloten.

Computer en cds gestolen uit woning

Den Helder, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur werd ingebroken ineen woning aan de Hertzogstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werden een laptop computer en een grote hoeveelheid cds weggenomen. Ook mist de bewoner een fotocamera en een dvd-speler.

Snelheidsovertreding kost bestuurder rijbewijs.

Zuid-Scharwoude, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdagavond raakte een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Noord-Scharwoude zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de Schagerweg met een snelheid van 154 km/u. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/u. Een overschrijding van de maximumsnelheid met 50 km/u of meer betekent automatisch dat het rijbewijs wordt ingevorderd.

Geld en computer gestolen

Heerhugowaard, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdag tussen 13.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Reekerkooglaan. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden geld en een computer weggenomen. Ook mist de bewoner een aantal sieraden.

Meisje aangehouden na plegen van mishandeling

Castricum, zaterdag 22 januari 2005.

Zaterdagavond is een 15-jarig meisje uit Heiloo aangehouden op de Dorpsstraat. Kort daarvoor had zij een 16-jarig meisje uit Egmond Binnen mishandeld door haar in het gezicht te slaan. Het slachtoffer viel hierbij achterover op straat en raakte gewond aan haar gezicht. De dader verdween na de mishandeling in een horecagelegenheid. Daar kon zij even later worden aangehouden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij aan haar verwondingen is geholpen. De oorzaak van de mishandeling is een lang lopende ruzie tussen beide meisjes.

Diefstal computers uit woning

Den Helder, zondag 23 januari 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Fregatstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een deur. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er was gestolen. In ieder geval mist hij een pc en een spelcomputer met een aantal spelen.

Drie mannen aangehouden na caféruzie

Hoorn, zondag 23 januari 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werden drie mannen van 32 en 37 jaar en afkomstig uit Hoorn en Zwaag aangehouden. Kort daarvoor waren zij betroken bij een vechtpartij in een café aan de West. Eén van de verdachten raakte slaags met een portier van het bedrijf. Toen politiemensen ter plaatse kwamen sloeg de verdachte één van de agenten in het gezicht. Hierop is de man aangehouden. Op aanwijzing van een aantal getuigen werden ook de twee andere mannen aangehouden. Allen zijn voor verder onderzoek ingesloten. Wat de reden was van de vechtpartij is op dit moment niet bekend.

Drie mannen om het leven gekomen bij verkeersongeval

Avenhorn, zondag 23 januari 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een verkeersongeval op de Walingsdijk in Ursem drie jonge mannen Ursem, Alkmaar en Avenhorn om het leven gekomen. De auto waarin zij zaten raakte na een slip in het water. Twee andere inzittenden wisten uit de auto te komen en raakten licht gewond.

Het vijftal was op weg van Avenhorn naar Ursem toen de auto waarin zij zaten in een slip raakte. Dit gebeurde op de Walingsdijk, een paar honderd meter voor de bebouwde kom van Ursem. De vermoedelijke oorzaak van de slippartij is een combinatie van snelheid en de gladheid. Hierna botste de auto tegen een geparkeerd staande auto en een lichtmast, sloeg over de kop en belandde in het water van de Ursemmervaart. Twee inzittenden, 19 en 23 jaar en afkomstig uit Ursem, zagen kans om zelf uit de auto te klimmen. Ondanks dat zij probeerden hun medepassagiers uit de auto te halen, kwam voor deze drie mannen de redding te laat. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.