Digitale Gemeente Houten

Plezier in het spel weer terug bij Victum/IGCN

zondag 23 januari 2005 - Bron: Victum/IGCN

Victum/IGCN had in deze wedstrijd vooral zichzelf wat te bewijzen. De twee voorgaande wedstrijden moest iedere keer een grote achterstand worden goedgemaakt. Altius uit Kortenhoef, de hekkensluiter, was hiervoor een nuttige tegenstander.

Victum/IGCN speelde met Jiska van Veldhuizen op de plek van Karlijn Aalbregt, die wel beschikbaar was als reserve. De intenties van Victum/IGCN waren direct bij aanvang van de wedstrijd zichtbaar.

Martijn Boers verzilverde, in de 1e minuut van de wedstrijd, de eerste de beste kans van de wedstrijd. Dat ook Altius makkelijk kan scoren liet het team diezelfde minuut ook zien. Corine van der Brink revancheerde zich direct voor deze tegengoal door zelf voor de 2-1 te zorgen. De toon van de wedstrijd was gezet. Victum/IGCN had het betere van het spel en kon bijna alle posities voor dreiging zorgen.

Victum/IGCN liep dan ook uit naar eerst 4-2, dan 6-3 en vervolgens 9-5. Dat Altius vooral uit standaard situaties en dicht bij de korf gevaarlijk was, bewees het in de volgende minuten. Met groot gemak scoorde het in 3 minuten tijd 3 maal en kwam terug naar 9-8, de zorgvuldig opgebouwde voorsprong ging weer verloren. De laatste vijf minuten van de tweede helft waren echter weer voor Victum/IGCN, dat nu uitliep naar een 13-9 ruststand.

Het eerste bedrijf zou Victum/IGCN vertrouwen moeten geven voor het vervolg van de wedstrijd. Toch duurde het weer vijf minuten voor Vikash Mahadew Missier de 14e kon laten noteren. Altius pakte vervolgens weer een periode van 3 minuten waarin het 3 keer scoorde. Gelukkig kon Altius dit iedere helft maar 2 keer afdwingen en kon Victum/IGCN verder spelen om de voorsprong uit te bouwen. Vooral nadat in de 23e minuut de stand 19-16 was bereikt, bleek het verzet van Altius gebroken. Victum/IGCN speelde de wedstrijd met Jordi Versluis voor Erwin van Dinter en Karlijn Aalbregt voor Jiska van Veldhuizen overtuigend uit. Victum/IGCN kon de score opvoeren tot 24-16 en hoefde pas in de allerlaatste minuut weer een tegentreffer toe te staan, einduitslag 24-17.

Al met al geeft deze wedstrijd vertrouwen voor de komende weken. Vooral omdat er nu weer eens makkelijker gescoord werd, maar ook omdat er naast al de treffers ook veel goede acties te zien waren. Deze werden dan wel niet allemaal afgerond, het liet wel weer het spel zien van Victum/IGCN wat de voorgaande wedstrijden afwezig leek. Het plezier lijkt terug te zijn, hopelijk weet Victum/IGCN deze lijn door te zetten naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag, de topper tegen Animo uit Geldermalsen. Victum/IGCN is nu de grote concurrent van lijstaanvoerder Animo, dat 1 wedstrijdpunt meer heeft. Bij winst thuis tegen Animo zal Victum/IGCN de koppositie dus overnemen.

Victum/IGCN Altius 24- 17 (13 - 9)
Doelpunten: Martijn Boers 8, Vikash Mahadew Missier 5, Peggy Braaf en Arjan Donker 3, Corine van der Brink 2, Erwin van Dinter, Jose de Weijer en Jordi Versluis ieder 1.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).