Ingezonden persbericht


Concert Wanderer Quintet in concertzaal In den Wouwdfluit

27 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 6 januari 2005

Op zondag 23 januari geeft het Wanderer Quintet een concert in concertzaal In den Wouwdfluit, Omgang 10 te Wouw. Het Wanderer Quintet bestaat uit de volgende musici: Kees Hilhorst viool, Christine Brandenburg altviool, Annika Stjenlöf violoncello, Maarten van der Schaaf contrabas en Hans-Erik Dijkstra piano.

De natuur is een door componisten veel gebruikte inspiratiebron voor composities.

Een treffend voorbeeld hiervan is Franz Schubert. Deze componist zocht tijdens zijn lange wandelingen de natuur op om tot zichzelf te komen. Het Wanderer Quintet betreedt op hun wijze de wegen van de componist en spelen in Wouw zijn meesterwerk het Forellen Kwintet.

Kees Hilhorst, viool, studeerde bij Jan Hulst aan het Rotterdams Conservatorium. Tegenwoordig heeft hij barokvioollessen bij Hans Lub. Als freelance musicus is Kees Hilhorst op veel terreinen aktief. Hij maakt deel uit van het Don Banks Trio. De componisten Kloek, Huijbrechts en Mattheson schreven voor dit trio. Kees is concert-meester van het ensemble "Esprit". Christine Brandenburg, altviool, studeerde klarinet en altviool aan het Sweelinck-Conservatorium en het Babants Conservatorium bij Ru Otto en Ervin Schiffer. Zij specialiseerde zich in barokmuziek bij Jaap Schröder en Alda Stuurop. Met beide instrumenten speelde zij in diverse theaterproducties o.a. bij Ramses Shaffy en het Kegelstatt Trio Amsterdam. Als altiste speelde zij bij Concerto Köln, Die Rheinische Kantorei, La Stravaganza en Les Talents Lyriques. Annika Stjenlöf, violoncello, studeerde cello en ritmiek aan het conservatorium te Malmö. In Göteborg studeerde zij verder bij Hege Waldeland en Maja Vogl. Zij studeerde barokcello bij Richte van der Meer in Den Haag. Annika is werzaam bij diverse kamermuziekensembles als Concerto d'Amsterdam, Parnassusensemble, Euro-ensemble, Drottingholm barokensemble en het Stockholm Bachensemble. Zij is eerste celliste bij Florilegium Musicum.

Maarten van der Schaaf ,contrabas, studeerde bij Hans Krul en later bij Anthony Woodrow te Amsterdam. Hij volgde een masterclass bij Ludwig Streicher in de voormalige DDR. Vervolgens maakte hij deel uit van het Amsterdams Philharmonisch Orkest (nu Nederlands Philharmonisch Orkest) en later bij het Radio Philharmonisch Orkest. In 1990 nam zijn loopbaan een andere wending: hij werd orkestmanager en facility-manager. In 2003 nam hij zijn oude liefde weer ter hand en vond hij als bassist aansluiting bij het Wanderer Quintet. Hans-Erik Dijkstra, piano, studeerde zowel aan het Twents- als aan het Utrechts Conservatorium bij Tamara Pospiszyl en Hermann Uhlhorn. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Ronald Brautigam, Fred Oldenburg en David Gollup. Pianobegeleiding deed hij bij Thom Bollen. Hans-Erik Dijkstra was verbonden als begeleider aan het Kon.Conserv. in Den Haag.

Vrijdag 21 januari 20.00 uur Orgelbespeling door Jan Walraven, Novello Organbook

Zaal open om 19.30 voor de koffie en het Wouwdfluitkoekje. Entree ¤ 3,50

Zondag 23 januari 16.00 uur het Wanderer Quintet met Schubert, Ravel en Hummel

Zaal open om 15.30 voor de koffie en het Wouwdfluitkoekje. Entree ¤ 9,00

Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl
homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit

Omgang 10 4724 EP Wouw Tel: 0165 30 18 39

E mail: wouwdfluit@wanadoo.nl

http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit

Postbank 1 205 391 Rabobank 37 27 07 246