Gemeente Eindhoven

Persbericht: 18 januari 2005, no. 16

Bouw voetgangersbrug binnenkort van start

Boschdijktunnel 15 dagen afgesloten

Vanaf 23 januari wordt gestart met de bouw van een voetgangersbrug tussen de Piazza en de (in aanbouw zijnde) Media Markt. Voor het opzetten van de hulpconstructies voor de bouw van de voetgangersbrug wordt de Boschdijktunnel gedurende een aantal dagen afgesloten voor auto- en busverkeer.

Tussen de vorig jaar geopende Piazza en de dit jaar te openen Mediamarkt, allebei gelegen aan de Boschdijktunnel, komt een voetgangersbrug. Voor het bouwen van deze brug over de weg (Boschdijktunnel) is een hulpconstructie nodig. Om de bouw hiervan veilig te laten verlopen is het noodzakelijk om de Boschdijktunnel af te sluiten voor het verkeer.

De data voor de afsluitingen van de Boschdijktunnel zijn als volgt: Op zondag 23 januari is de Boschdijktunnel gesloten voor al het verkeer.
Vanaf maandag 24 januari t/m woensdag 2 februari is de Boschdijktunnel gesloten voor al het verkeer, met uitzondering van het busvervoer (lijndiensten).
Vanaf 3 februari is de Boschdijktunnel weer geopend voor al het verkeer, maar i.p.v. 3 rijstroken richting Centrum, zijn er slechts 2 rijstroken beschikbaar.
Deze situatie duurt t/m 9 april.

Om de hulpconstructies voor de bouw van de voetgangersbrug veilig op te kunnen ruimen moet in april de Boschdijktunnel weer afgesloten worden. De data voor de afsluitingen zijn dan:
Op zondag 10 april is de Boschdijktunnel gesloten voor al het verkeer.

Van 11 t/m 15 april is de Boschdijktunnel afgesloten voor al het verkeer, behalve voor het busvervoer (lijndiensten).

Omleiding
De omleiding voor het autoverkeer loopt via de Elisabethtunnel en vervolgens de Mathildelaan of de Vonderweg, Willemstraat naar het Centrum. De voetgangers kunnen via de Lardinoisstraat/Piazza naar en van het Centrum lopen. De fietsers worden omgeleid via de Vestdijktunnel.

De omleiding voor de bussen op beide zondagen (23 januari en 10 april) dat de Boschdijktunnel volledig is afgesloten loopt via de Keizersgracht, Willemstraat, Vonderweg, Elisabethtunnel naar Neckerspoel.

© 2005 Gemeente Eindhoven