Ingezonden persbericht


Horeca Groningen gaat Op-Stap Voor Azië

GRONINGEN, 17 januari 2005 - De Groninger horeca organiseert op zondag 23 januari een benefiet voor de slachtoffers van de tsunami onder de naam "Op-Stap Voor Azië". Naar aanleiding van de gevolgen van de zeebeving is de horeca in het hele land inzamelacties begonnen. In Groningen wordt door het bedrijfsleven aangehaakt bij de stichting SOS Kinderdorpen. De opbrengsten worden besteed aan met name de zorg voor kinderen in het getroffen gebied. De acties worden op 23 januari van 16.00 tot 21.00 uur afgesloten met een groots benefiet in discotheek The Palace.

"Het is hartverwarmend hoeveel er al in de horeca is georganiseerd voor Azië," zegt Maarten Burger, voorzitter van de afdeling Groningen van Koninklijk Horeca Nederland. "Er zijn zoveel spontane acties opgezet, dat we het nauwelijks kunnen bijhouden. Op 23 januari willen we met een knallende afsluiting zorgen voor een gigantische opbrengst voor SOS Kinderdorpen."

Talloze artiesten hebben direct hun belangenloze medewerking toegezegd, waaronder Imca Marina, Lucas en Gea, Wia Buze, Jan Ottens, Erwin de Vries & Band, Joost Marsman (IsOokSchitterend) en Theo Driessen (DiepTriest). Piet van Dijken zal het benefiet aan elkaar praten. "We maken er een Groningse avond van met iedereen die langs wil komen en natuurlijk de horecaondernemers en hun werknemers," aldus Maarten Burger. Aan de deur geeft men een donatie in de vorm van het entreegeld à E 10,-. Kaarten zijn ook in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cd-winkel Plato in de Nieuwe Ebbingestraat, sigarenmagazijn Homan aan het Zuiderdiep, de stadsredactie van het Dagblad v/h Noorden in de Sint Janstraat en natuurlijk discotheek The Palace.

Deelnemende horecaondernemers staan een deel van hun omzet af. Zij worden hiertoe uitgenodigd door het bestuur van de plaatselijke afdeling van Koninklijk Horeca Nederland. De bestuursleden maken daartoe een rondgang langs hun collega's. Ondernemers die deelnemen ontvangen dan direct promotiemateriaal voor de afsluitende "stapavond" in discotheek The Palace op zondag 23 januari.

Het te doneren bedrag aan SOS Kinderdorpen bestaat dan uiteindelijk uit de omzetdonaties, de entreegelden en de horecaopbrengst van het benefiet in The Palace. Een afgevaardigde van SOS Kinderdorpen zal het bedrag zondag 23 januari in ontvangst nemen. De organisatie heeft al zestien noodkampen ingericht en ook in scholen en dorpen bieden ze onderdak aan duizenden kinderen en getroffen families. SOS Kinderdorpen probeert in het rampgebied met man en macht hulp te verlenen, die vooral gericht is op de kinderen van wie de ouders bij de ramp zijn omgekomen en op alleenstaande ouders met kinderen die dakloos zijn geraakt.

Noot voor de redactie -