Milieukeur


01/12/2004

Hoorzitting Milieukeur plantaardige producten

Stichting Milieukeur organiseert binnenkort een hoorzitting over de herziening van de Milieukeurcriteria voor plantaardige producten, waaronder akkerbouwgewassen, vollegrondgroenten, aardbeien, fruit, boomkwekerijproducten, paddestoelen, kiemgroenten, bloembollen en bolbloemen. De reden om een gezamenlijke hoorzitting voor alle plantaardige producten te organiseren, is om een eenduidigere en transparante systematiek in de samenstelling van de criteria te krijgen.

Stichting Milieukeur heeft, na evaluatie van de huidige criteria, voorstellen opgesteld voor de herziening. Bij het vaststellen van de Milieukeurcriteria hechten wij veel waarde aan meningen uit de praktijk. De volgende aandachtspunten zullen o.a. tijdens de hoorzitting uitgebreid aan de orde komen:

- algemene eisen die gaan gelden voor alle productgroepen
- herziene stikstof- en fosfaatnormen gebaseerd op gebruiksnormen
- herziene lijsten voor gewasbeschermingsmiddelen

De hoorzitting Milieukeur plantaardige producten vindt plaats op: dinsdag 25 januari 2005 om 10.00 uur in Vergadercentrum Hoog Brabant te Utrecht, Radboudkwartier 23, telefoon 030-231 16 95

Belangstellenden voor deze hoorzitting kunnen zich aanmelden bij Stichting Milieukeur. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Herman Docters van Leeuwen, projectleider agro/food (tel. 070-3586300). Het concept-certificatieschema wordt u tijdig toegezonden.