Gemeente Bladel


Inspraakprocedure nieuw bestemmingsplan Kom Hapert

Inspraak-/informatieavond 25 januari 2005, Den Tref te Hapert, aanvang 19.30 uur

De gemeente Bladel is bezig met actualiseren en op elkaar afstemmen van bestemmingsplannen voor alle kernen van de gemeente. Het voorontwerp voor de kom van Hapert is zover gereed dat dit aan inspraak kan worden onderworpen. De oude plannen worden als het ware in een nieuw jasje gestoken met een meer op deze tijd afgestemde bebouwings- en gebruiksregeling. Daarnaast voorziet het plan in een aantal nieuwe ontwikkelingen omdat de gemeente een aantal verzoeken van particulieren om op eigen terrein een woning te kunnen bouwen wil honoreren. Voordat het gemeentebestuur het definitieve ontwerp ter inzage legt, bestaat de mogelijkheid om van 10 januari tot en met 7 februari 2005 op het eerste voorontwerp in te spreken. Het is voor iedereen van groot belang om kennis te nemen van deze nieuwe regeling, omdat deze bepalend is voor de toekomstige gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden van uw perceel én de percelen in uw omgeving.

Voornaamste wijzigingen in het bestemmingsplan


1. Wijziging begrenzing van de komplannen.

De nieuwe grenzen zijn op de voorontwerp plankaart aangegeven. Het nog niet gerealiseerde deel van plan Stokekkers is niet meegenomen. Hiervoor is al een recent bestemmingsplan.


2. Nieuwe bebouwings- en gebruiksregeling

Alle oude gebruiks- en bebouwingsregelingen komen als gevolg van het nieuwe plan te vervallen. Het is goed om kennis te nemen van de regeling die geldt voor uw perceel en de percelen in uw omgeving. Ook kan het zijn dat in het eerste ontwerp de bestemming niet goed is opgenomen. Het is in uw eigen belang dat dit goed gebeurt en dat u ons hierop zonodig attent maakt. Voor de bedrijven in de kom zijn de mogelijkheden voor uitbreiding in het nieuwe bestemmingsplan beperkt.


3. Inpassing van een aantal nieuwe lopende projecten in de kom van Hapert.

Er lopen diverse procedures voor nieuwe projecten. In het nieuwe komplan wordt het nieuwe woonplan op het terrein van het voormalige gemeentehuis (Arnold van Rodelaan 1) opgenomen. Dit geldt ook voor de ontwikkelingen rondom het voormalige Interfood-terrein (Oude Provincialeweg 13) en het voormalige politiebureau (Oude Provincialeweg 72). Deze nieuwe ontwikkelingen hebben al een inspraakprocedure doorlopen en zullen als concreet plan in het bestemmingsplan opgenomen worden. De afzonderlijke artikel 19-procedures lopen, los van dit bestemmingsplan, gewoon door.


4. Uitbreiding Poort van Brabant (Oude Provincialeweg 82)

Een belangrijke ontwikkeling waarvoor tegelijk met dit bestemmingsplan de inspraak loopt, zijn de uitbreidingsplannen van restaurant de Poort van Brabant, Oude Provincialeweg 82, met 10 hotelkamers en een zaalaccommodatie voor zo'n 60 personen.


5. Toevoeging van nieuwe woningen op percelen die in de toekomst voor bebouwing in aanmerking komen.

Het nieuwe komplan voorziet in extra woningbouwmogelijkheden op de volgende percelen:

a. Alle langgevelboerderijen mogen worden gesplitst. Op de plankaart zijn deze met een ster aangegeven. Bij splitsing moet de cultuurhistorische waarde van de boerderij in tact blijven;

b. 2 woningen aan het Alexanderhof in de achtertuinen van Oude Provincialeweg 41 en 43;

c. 1 woning aan het Kerkepad achter Lindestraat 19 en 21;

d. 3 appartementen als vervangende nieuwbouw voor Nieuwstraat 16;

e. 1 woning op de hoek Boogschutter-Melkweg;

f. 1 woning tussen Molenstraat 1 en 5;

g. 2 woningen aan de Wilhelminalaan in de achtertuin van Kerkstraat 31;

h. 1 à 2 extra woningen op het adres Nieuwstraat 22;

i. 2 woningen op een braakliggend grasveldje aan de Orion (achter Nieuwstraat 57).

Aan mogelijke fouten of onvolkomenheden in de plankaart, voorschriften en toelichting kunnen in dit stadium van de planvorming geen rechten ontleend worden. Deze kunnen door het gemeentebestuur nog worden gecorrigeerd.

Inspraak en informatie

Voordat dit plan formeel in procedure wordt gebracht, is iedereen in de gelegenheid om een inspraakreactie te geven op het plan. De inspraak-/informatieavond vindt plaats op dinsdag 25 januari aanstaande om 19.30 uur in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert.

Het voorontwerp van het nieuwe komplan Hapert, bestaande uit een plankaart, de voorschriften en de toelichting, ligt van 10 januari tot en met 7 februari 2005 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis en bij gemeenschapshuis Den Tref in Hapert.

Tot uiterlijk 7 februari 2005 kunt u zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar maken. Een mondelinge reactie kunt u doorgeven aan de Centrale Balie, aan de heer C. van Hintum of de heer B. van Gerwen van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoon 361691 / 361687. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel.


---