Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Heerlen, 10 januari 2005

Minisymposium "Investeren in Toerisme - Gevaarlijke jungle of prettige Parkstad?"

25 januari aanstaande in Best Western Grand Hotel Heerlen _____________________________________________

Op 25 januari aanstaande wordt van 16.00 uur tot 17.30 uur een minisymposium georganiseerd door het onlangs gerenoveerde Best Western Grand Hotel Heerlen in samenwerking met het Gewest Parkstad Limburg. Het symposium staat onder voorzitterschap van de 'Hospitality Doctor' de heer Max Hitchins en draagt de titel "Investeren in toerisme" met de vraag "Gevaarlijke jungle of prettige Parkstad?" De marketing van toeristische en recreatieve activiteiten van het Gewest Parkstad Limburg geldt als richtlijn bij het symposium.

Max Hitchins
De wereldwijd bekende 'Hospitality Doctor' Max Hitchins zal een panel van specialisten aan de tand voelen en motiveren. Max Hitchins, afkomstig uit Australië, heeft in de afgelopen jaren, wereldwijd, functionarissen uit de toeristische branche toegesproken. In Azië maakte naam als de 'Hospitality Magician' en in de USA noemen ze hem de 'Wizard from OZ'. Max schreef diverse boeken als The Hospitality Jungle, Hands on Hospitality, Hospitality Scams en vele andere. Hij is past world president van "The international Federation for professional speakers" ( www.iffps.org). In 1999 werd hij in de USA uitgeroepen tot meest overtuigende spreker. De enige andere, niet "North American", die deze onderscheiding kreeg, was Margaret Thatcher, ex prime minister van Engeland. Jaarlijks bezoeken 100.000 mensen zijn website www.hospitalitydoctors.com. Daarnaast geeft hij een wekelijks nieuwsblad uit dat mondiaal door circa 10.000 professionals uit de hospitality industrie wordt gelezen.

Op 26 januari, de dag na het minisymposium, zal Max Hitchins in het MECC een internationaal gehoor van hotelmanagers en branchegenoten toespreken.
- 2 -

Gewest Parkstad Limburg
In de discussie zal zeker worden ingegaan op de succesvolle toeristische pijlers van Gewest Parkstad, die mede als motor van de regionale economie fungeren. Een korte inventarisatie laat zien dat er veel en met succes is geïnvesteerd in onder andere Snowworld, Mondo Verde, Industrion, en binnenkort in Gaia Park. De vergelijking met klassiekers als het evenemententerrein van Jan Smeets met Pinkpop, het Kasteel Hoensbroek, het glaspaleis en de ZLSM zal een goed uitgangspunt zijn voor een boeiende discussie. Er zullen wellicht uitspraken worden gedaan, die alle betrokkenen kunnen motiveren om te realiseren dat toerisme daadwerkelijk de motor van de economische groei van Gewest Parkstad is.

Best Western Grand Hotel Heerlen
Best Western Grand Hotel Heerlen maakt samen met veertien viersterrenhotels in Nederland en een Theater, Congres- en Partycentrum deel uit van de Amrâth groep. Onlangs werden, tijdens de renovatie van het hotel, de hotelkamers grondig aangepakt en werd er een nieuwe natuurstenen vloer in de hal gelegd. De bar en het restaurant zijn samengevoegd tot Bar-Brasserie. Meer info is te vinden op www.amrath.nl

Programma minisymposium "Investeren in toerisme"
15.30 uur Ontvangst in Best Western Grand Hotel Heerlen 16.00 uur Minisymposium onder leiding van de heer Max Hitchins 17.30 uur Drankje en een hapje



Ingezonden persbericht