Gemeente Oss


14/1/2005 - Bewonersavond dorpsplan Ravenstein

Op 25 januari om 20.00 uur is de eerste bewonersavond rond het te ontwikkelen dorpsplan Ravenstein. De bijeenkomst - die plaatsvindt in Vidi Reo staat in het teken van de manier waarop het dorpsplan tot stand zou moeten komen. Daarnaast worden inwoners gevraagd om deel te nemen in thema-werkgroepen. Wij nodigen u van harte uit bij deze eerste bewonersavond aanwezig te zijn.

Wat is een dorpsplan?
Het jaar 2005 heeft voor het werkgebied van de Dorpsraad Ravenstein een belangrijke ontwikkeling in petto: het dorpsplan Ravenstein. In dit dorpsplan krijgen leefbaarheid, sociale samenhang, economische en ruimtelijke ontwikkelingen aandacht. Het plan schetst een visie voor Ravenstein, Huisseling Dieden, Demen, Neerlangel, Dennenburg en Deursen. Die visie gaat gepaard met een een activiteitenprogramma waarmee allerlei partijen aan de slag kunnen. Reeds vastgestelde (beleids)kaders, de Top 10 van de dorpsraad Ravenstein, cijfers, kaartmateriaal en diverse onderzoeksgegevens vormen de uitgangspunten voor het dorpsplan. Het plan probeert ook een brug te slaan tussen gemeentebreed beleid en specifieke wensen voor de genoemde kernen.

Vraag aan de bewoners
Het dorpsplan maakt gemeente Oss samen met dorpsraad, bewoners, verenigingen en ondernemers. Het is immers een plan voor hun woon- of werkomgeving. Zoals gezegd is op 25 januari vanaf 20.00 uur de eerste bewonersavond in dat kader. Deze eerste avond staat in het teken van de manier waarop het dorpsplan tot stand zal komen. Ook worden inwoners gevraagd deel te nemen in thema-werkgroepen. Deze werkgroepen worden op diezelfde avond samengesteld, maar komen op een ander tijdstip bij elkaar. De inbreng die inwoners leveren, vormt een belangrijke bouwsteen voor het dorpsplan.

In totaal drie avonden
In de loop van het voorjaar is er een tweede bewonersavond. Op die avond presenteren externe adviseurs niet alleen de analyse van de inbreng van de thema-werkgroepen, maar ook van gemeente en instellingen. De uitkomst van deze avond vormt het startpunt voor het schrijven van het dorpsplan. Er is dan immers bekend welke opgaven er voor Ravenstein en de andere kernen zijn. Rond de zomer wordt het concept-dorpsplan gepresenteerd op een derde bewonersavond.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het dorpsplan kunt u terecht bij de voorzitter van de Dorpsraad Ravenstein, de heer A. de Louw, telefoonnummer 06 51 72 96 76 of e-mail info@middingstaete.com en de gemeente Oss, de heer P. Oomens, telefoon 629 242 of e-mail via p.oomens@oss.nl.